Marit Strømøy inn til poeng i Abu Dhabi

Stromoy-F1H20-7-800Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til 7.plass i Abu Dhabi og sikret seg dermed verdifulle poeng i årets VM serie i Formel 1. Etter å ha brutt i Kina og Qatar var denne plasseringen svært viktig for Sandefjordsjenta. – Jeg er utrolig lettet over å ha fulllført løpet. Det var et hardt race og ut fra startposisjonen var det absolutt godkjent, sier Marit.

Marit kvalifiserte seg til niende startspor under torsdagens tidstrening etter en utrolig tett kamp der det skilte under et sekund opp til bestemann. Under fredagens frie trening satte hun et støkk i konkurrentene da hun noterte andre beste tid. Teamet har jobbet mye med ballansen de siste to løpene. Båten flyr høyere og flatere og går dermed fortere. Dette gjør at propellvalget er enda mer viktig og Marit testet 12 ulike propeller under testingdagene i Abu Dhabi. – Den siste propellen vi testet var den raskeste både på tid og aksellerasjon og det var veldig oppløftenede treningstider på racedagen, forteller Marit.

Marit haddde en bra start og kjørte seg raskt opp til syvende. Gjennom hele løpet jaget hun den italienske veteranen Franzesco Cantando i sjette. På den trange 2000 meter lange banen med seks svinger var det vanskelig å kjøre forbi og hun måtte nøye seg med en syvende plass. – Det var varmt, hardt og moro. Jeg er veldig komfortabel i båten og har stor tro på at vi står foran gode resultater i fremtiden, hevder Marit etter løpet i Abu Dhabi.

Teamet jobber nå med å planlegge neste års sesong som starter allerede i februar. Båten skal endres eller i beste fall byttes ut. De aller raskeste har bredere og kortere båter og det ser ut som om dette må til for å være rask på alle banene. – Marits båt er nesten 50 cm lenger og neste 10 cm smalere enn de tre beste i VM i F1 nå. Jeg tror vi må gjøre noe på båtfronten for å knappe inn et halvt sekund, sier sjefsmekaniker og mentor Fabio Comparato.

Om knappe tre uker er verdenseliten igjen samlet til dyst. Årets VM sesong skal avsluttes i Sharjah i De forente Arabiske Emiratene i uken før jul. I mellomtiden skal Strømøy Racing flytte inn i nye lokaler på Framnes i Sandefjord. I samarbeid med Framnæs Maritime vil teamet ha et eget showrom, verksted og kontorlokale. – Dette er et kjempespennende og nytt steg for oss. I de nye lokalene kan vi forbedre oss teknisk og markedsmessig og jeg gleder meg til neste steg, avslutter Marit Strømøy.

Foto: F1H2O