Steve Røkland gikk til fianlen i FIA Young Driver Excellence Academy

Lagret under Motorsport, Nyheter

Steve-Rokland-50-250Motorsport

Forrige uke var rallyfører og Junior Team Norway medlemmet Steve Røkland fra NMK Gardermoen i Nederland for å delta i FIA Young Driver Excellence Academy, han var i konkurranse med utøvere fra 17 andre unge talenter fra Europa. Steve kom seg til finalen i konkurransen og her kan du lese om hans opplevelser av konkurransen i Nederland.

Opplegget startet tirsdag kveld, hvor de hadde briefing om hva som skulle skje utover uken samt, at de ble delt inn i grupper.

Onsdag startet tidlig med frokost klokken 6:30, de reiste så ut til Lelystad hvor alt skulle foregå. Her ble de testet på styrke, tøyning, presentasjon og kjøring (Redde opp situasjoner). På kvelden hadde de Bip test hvor han ble nummer to med resultat 14.9, denne øvelsen vant Jordan King som kjører European Formula F3.

På torsdag var det nok en gang tidlig frokost, første aktivitet var en presentasjon fra Frank Senders som er treneren til KNAF, etter dette var det ”Team Dynamics” som går ut på å samarbeide med de andre gruppemedlemmene. Siste test for dagen var kjøring på bane med Subaru BRZ, først skulle vi vise at vi kunne kontrollere bilen på sladd, så brett som mulig og så fort som mulig. Avslutning for dagen ble gjort med ett kanal Cruise gjennom Amsterdam.

Fredagen startet litt roligere med media trening sammen med Allard Kalff og Rick Winkelman, deretter fulgte en presentasjon fra Laila Spruijt som jobber for Anti-Doping i Nederland. Når dette var ferdig reiste de ut til banen for å gjennomføre finalen, her skulle fem deltagere gå videre, de som gikk videre var:

– Jordan King (GBR)

– Joonas Lappalainen (FIN)

– Mikkel Jensen (DK)

– Beate Klipa (LVA)

– Steve Røkland (NOR)

I finalen ble de testet på en rundetid, her brukte de en Subaru BRZ, banen bestod av mange skarpe svinger og mye kjøring på glatt bane. Her var Steve raskest.

Avluttningsvis gjennomgikk deltagerne et intervju med to representanter fra KNAF og en representant fra FIA.

– Jordan King ble utropt til vinner og etter hva jeg har sett vil jeg påstå at han er en verdig vinner, vi har kjempet hardt side om side i mange øvelser og han er en hyggelig kar, selvfølgelig hadde jeg satt pris på å vinne, men toget har ikke gått i og med at det også skal deles ut noen wild card, uansett har jeg hatt en positiv uke i Nederland, truffet mange flinke utøvere, sier Steve

Comments are closed.