Brutt løp for Marit Strømøy i Kina

Stromoy-F1H20-5-250Båtracing

Marit Strømøy måtte bryte årets VM runde i Kina med tekniske problemer. Etter 22 av 39 runder hadde hun kjørt seg opp fra 11.plass til sjette og fightet om ytterligere avansement med Team Abu Dhabis to førere. Etter et voldsomt kast på båten ut av en sving merket hun at motoren droppet i effekt og kjørte inn til brygga. Det viste seg at en plugghette i motoren hadde blitt revet av under hoppet og kun fem av seks sylindre virket. – Utrolig bittert å stoppe på en sånn filleting. Marginene mellom fiasko og suksess er utrolig små i dette gamet og i dag var de ikke på min side, forteller Marit fra Kina.

Det var mange som slet med ulike problemer gjennom løpet. Allerede i starten forsvant to båter etter et sammenstøt i første sving. Derfraog ut var det et stort mannefall. – I et 40 minutters løp i 45 graders varme går det hardt utover blant annet servostyring og annen elektronikk, forteller Marits sjefsmekaniker Fabio Comparato som en forklaring på hvorfor så mange fikk problemer utover i løpet. Marit’s servostyring var veldig ekstremt varm og gikk tregt, men det var ikke det som felt henne denne gangen.

Løpet ble vunnet av Team Qatars verdensmester Alex Carella. Han virker nærmeste uslåelig i årets VM og leder nå stort. I fjorårets nest siste runde splittet Marit Qatars førerne på resultatlisten og viste at på en god dag er ingenting umulig. -Vi har gjort det før og kan gjøre det igjen. Det er vissheten om dette som holder motet opp, sier Sandefjordsjenta. Denne gangen var det en liten og billig detalj som satte stopper for hva kunne ha vært en enkel femteplass og gode VM poeng i sammendraget.

Neste løp går om en måned i Doha i Qatar. Uken etter kjøres det i Abu Dhabi som er Marits favorittbane. Før dette blir det ytterligere forberedelser i Italia og hjemme. – Nå skal det skrus, testes, trenes og løpes, avslutter Marit Strømøy fra Liuzhou i Kina.

Foto: F1H2O