Emil Heyerdahl (12) klatret oppover i Norgescupen under den siste runden

FV: Emil Antonsen og Emil Heyerdahl
FV: Emil Antonsen og Emil Heyerdahl

Karting

Emil Heyerdahl var i helgen på Kongsberg for å kjøre den siste og avgjørende runden Norgescupen, en cup som går over 3 løp og 6 finaler.

Det har vært en sesong fylt av både oppturer og nedturer, og utgangspunktet for den siste runden på Kongsberg var ikke den beste da gullet allerede var delt ut på forhånd. Det var kun teoretiske muligheter for at Emil kunne ta sølvmedalje, målet for helgen var å kapre bronsen. Før løpet lå Emil på en fjerdeplass totalt i cupen, med ett poeng opp til tredjeplassen, en plassering fire forskjellige førere kjempet om å kapre.

Løpet på Kongsberg var tilnærmet perfekt, fra første til siste meter. En seier og en andreplass i de innledende heatene, ga beste startposisjon foran den første finalen. Etter hard kjemping ble det en seier også her, og full pott med tanke på poeng. I den andre finalen var det en annen konkurrent som ble for sterk, og Emil måtte ta til takke med en andreplass. Etter løpet ble det regnet poeng så blekket sprutet rundt om i depot, og det ble tilslutt klart at det umulige var mulig, Emil hadde kjørt seg opp til andreplass i Norgescupen, og kunne stolt sprette champagnen på seierspallen.

Emil har allerede begynt planlegging av neste års sesong, og hadde solgt sitt eget utstyr for å finansiere den nye gokarten som skal brukes neste år. Heldigvis var klubbkompis Dennis Hauger så grei at han lånte ut sin gokart til Emil, slik at han kunne delta under det siste Norgescupløpet.

Det har vært en tidvis tung sesong, men med mye hardt arbeid hemme i garasjen og mye trening rundt på baner i Norge så har det blitt Sølv i Norgescup, Sølv i NMK-Mesterskapet og en garantert pallplass i Dunlop-cupen før siste løpet er kjørt, her er det bare teoretiske muligheter som skal frata Emil seieren. – Dette er min femte mesterskaps-medalje, en kjempe deilig følelse etter en kanonbra helg, forteller Emil som kjører for NMK Trøgstad.

Den neste sesongen blir spennende, Emil skal opp i en større klasse, med både større motor og gokart. Emil som er en av medlemmene i Emil Antonsen Motorsport Juniorteam vil få god hjelp av den eneste norske Europamesteren i Gokart Emil Antonsen utover høsten for å være best mulig rustet for den neste sesongen.

Og teamsjef Emil Antonsen var både veldig fornøyd og stolt over unge Heyerdahl på kongsberg: – Emil har hatt en tøff sesong, det har vært mange store nedturer, men han har alltid beholdt motet og fokusert videre. Nå på Kongsberg viste han hvor dyktig han faktisk er, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å høre mye om Emil Heyerdahl i årene som kommer. Jeg og teamet mitt skal gjøre alt vi kan for å hjelpe han mot virkelig gode resultater fremover, både nasjonalt og internasjonalt, forteller Antonsen.