Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!

Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!
Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!

Karting

Marius Solli Poulsen fra Holmestrand og NAF Gokart Vestfold har hatt et tett program innenfor gokart den siste tiden, både med trening og med konkurranser. Det har blitt kjørt løp de tre siste helgene på rad, og Marius har stilt til start i klassen Junior 60 hver gang. Klassen har i gjennomsnitt 20 deltagere på løpene, og det er meget hard konkurranse om å stå øverst på seierspallen hver gang.

Marius er også en av sjåførene som ble plukket ut til å være med i Emil Antonsen Motorsport Juniorteam, et team som styres av Emil Antonsen som er den første norske europamesteren i gokart i historien. De fem som er med i dette teamet er håndplukket av Emil og hans medhjelpere. Etter Marius kom med i dette teamet har resultatene virkelig kommet seg, og han har nå etablert seg som en av de faste sjåførene på seierspallen.

Det ble kjørt to løp på banen i Kongsberg, her vant Marius det første løpet på lørdag på overbevisende måte og kom på en flott tredjeplass på søndag etter å ha kjempet om seieren i hele finalen. Helgen etter bar turen videre til Hønefoss, hvor det tradisjonsrike løpet Juniorfestivalen ble kjørt. I skiftende vær viste Marius seg frem som den gode sjåføren han er, og gikk av med seieren i både prefinalen og finalen med god margin.

Denne helgen ble Håskenracet avholdt på hjemmebanen i Andebu, og Marius var en storfavoritt før løpet med den siste tidens gode resultater. På den våte banen hvor Marius det siste året har hatt flere tusen runder var han med i toppen fra første meter, sammen med teamkompis Jonas Berge. Marius gikk av med seieren, hele 9 sekunder foran Jonas i prefinalen som bestemmer startposisjonene i finalen, men løpet skulle få en uventet avslutning. Det kom så mye regn denne dagen, at juryen var nødt til å stoppe kjøringen, slik at resultatene fra prefinalen ble tellende og Marius stemplet inn til nok en seier! Jonas Berge sikret også dobbeltseier til Emil Antonsen Motorsport Juniorteam med sin andreplass.

Teamsjef Emil Antonsen var virkelig stolt over resultatene til førerne den siste tiden: – Dette er virkelig moro, og det er helt rått å se hvordan Marius kjører om dagen. Han har etablert seg i toppen, og jeg er helt sikker på at han kommer til å være der i lang tid. Marius er veldig mye bedre enn det jeg var når jeg var på hans alder, så nå må vi bare jobbe målrettet vider fremover. Det er også veldig gledelig å se at Jonas kliner til og kjører inn til en andreplass, dobbeltseier i teamet er deilig, forteller Antonsen.