Klart for motorfest på Rudskogen

Lagret under Motorsport, Nyheter
Klart for motorfest på Rudskogen Foto: _LEX6961 – PREMA POWERTEAM

Klart for motorfest på Rudskogen
Foto: _LEX6961 – PREMA POWERTEAM

Motorsport

Til helgen arrangeres Rudskogen Motorfestival for tredje gang, og i år kan festivalen by på blant annet NM-finaler i Superbike, NM-runder i Historisk Racing samt demokjøring med Formel Renault 3,5.

MOTOR: 30. og 31. august samles motorsportinteresserte på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad til årets store motorsportarrangement. Da vil publikum få oppleve NM-finaler i Superbike, samt NM-runder i Historisk Racing. Driftingshow og flyshow, samt utstillinger og fallskjermhoppere. Det store trekkplasteret i år er det norske formeltalentet Dennis Olsen som skal ratte en Formel Renault 3,5.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å kjøre denne formelbilen på Rudskogen. Jeg har kjørt en test med denne bilen tidligere, og vi får noen treningspass på fredag. Det blir viktig for meg å bli vant til bilen. Det er en utrolig kul bane, og spesielt gleder jeg meg til å kjøre angsten i full fart, sier han. Dennis Olsen er Norges fremste formel 1-håp, og lysluggen fra Våler håper han kan nærme seg banerekorden på Rudskogen som er satt av formel 1-teamet Scuderia Ferrari som besøkte festivalen i fjor. Banerekorden til Scuderia Ferrari er 1.09.507.

– Det skal noe til å slå en fullspekket formel 1-bil, men klarer vi ligger rundt seks sekunder bak så skal jeg være godt fornøyd, sier Olsen.

NM-gullet skal avgjøres

NM-finalene i Superbike blir avgjort under Rudskogen Motorfestival. De er tre førere som har mulighet for å bli norgesmestere. Det er Ole Bjørn Plassen som leder NM fire poeng foran Norvald Haaland. Haaland vant begge løpene Vålerbanen sist og det er mye som tyder på at det er disse to som skal avgjøre årets NM-gull i Superbike. Suzuki-fører Carl Berthelsen ligger på tredjeplass, men en skuffende helg på Vålerbanen sist gjør at han er 40 NM-poeng bak lederen i mesterskapet før finalen på Rudskogen.

Det er ikke bare på banen det skjer under Rudskogen Motorfestival. Det blir også flyshow med flere av landets fremste akrobatflygere. Publikum vil blant annet få oppleve en dobbeldekker i form av en Pitts S2A og et amerikansk T6 Harvard-fly.

Utstilling og LeMans-kavalkade

Festivalen er også stolte over å kunne presentere en helt rå LeMans-kavalkade med flere unike racerbiler fra 50. 60. og 70-tallet. Dette blir en helt unik kavalkade som starter med en March 721x som Ronnie Peterson kjørte hele fem F1-løp med blant annet Monaco Grand Prix. I tillegg til formel 1-bilen blir det rundt 10 LeMans-biler som kjørte det legendariske løpet på 50, 60 og 70-tallet deriblant «Lucky» Castner sin Masarati Tipo 151/4 fra 1964. Dette var en monster av en bil som gjorde 308 kilometer i timen. Det var denne bilen Castner kjørte da han mistet livet i 1965. Det kommer også en Borgward RS M-sport fra 1955. Borgwarden RS er den eneste i sitt slag i verden, og er med det et helt unikt samlerobjekt. Disse bilene og flere legendariske biler vil stå utstilt i depoet. Her vil man få følelsen av å vandre rundt i et LeMans-depo på 70-tallet.

– Rudskogen Motorfestival skal være en festival for hele familien, og vi håper mange finner veien til Rudskogen Motorsenter til helgen. Dette er motorsportens svar på Hollmenkoll søndagen, forteller Harald Huysman.

Comments are closed.