Ustoppelige Anders Grøndal tok sin 9. NM-tittel i helgen

Anders Grøndal tok sin 9. NM tittel
Ustoppelige Anders Grøndal tok sin 9. NM-tittel i helgen

Bakkeløp

Det var NMK Konsmo som stod som arrangør av NM finalen i bakkeløp. Bakken i Konsmo er Norges tøffeste og mest krevende. Det ble først kjørt en runde på ralllycrossbanen før deltagerne kjørte den bratte og svingete traseen opp til toppen gjennom fjellskjæringer og bratte skråninger ned. Bakken inngår ofte som en del av ss på Rally Sørland og Sørlandsprinten. Team Bilbutikken Valvoline stilte med 3 Subaru Impreza i løpet. Anders med Subaru WRC bil og Arnt Gustav Olsen og Stein Grøndal i hver sin Subaru Gr.N bil.

5. NM RUNDE

Hele teamet kjørte en god test i forkant av løpet og stilte vel forberedt. Anders hadde som vanlig full kontroll i sin Subaru WRC og slo til med beste tid totalt alt i første omgang. Også Stein viste god kjøring og kjørte inn til 4 tid bare slått av Anders, Svein Frustøl i Focus WRC og Morten Bermingrud i EVO 9. Arnt Gustav hadde ikke full klaff og kjørte inn til 7. plass. I andre omgang klinket Anders til igjen og nok en gang var WRC fører Svein Frustøl på annenplass. Overraskelsen sto Stein Grøndal for da han kjørte inn til 3.plass. Det var derfor stor spenning for siste og avgjørende omgang da det normalt kjøres raskere og raskere av alle. Nok en gang var det Anders som vinner foran Svein og Stein klinker til med en god tid og kaprer 3.plassen. En drøm har gått i oppfyllelse. Nemlig å stå på pallen med Anders i en NM runde! Arnt Gustav kjørte stadig raskere men ble liggende på 7.plass i klassen. Anders tok en nytt grep om NM tittelen og trengte i prinsipp kun å komme opp bakken i søndagens finale.

6. NM RUNDE

I finalen på søndag deles det ut doble NM poeng. Dette er nok for å holde spenningen i mesterskapet, men er egentlig ganske urettferdig. En fører kan f eks vinne 5 NM runder å få en motorhavari i finale og miste NM tittel. Noen safer nok derfor en omgang for å sikre viktige poeng. Været hadde også slått helt om fra lørdagens stabile godvær til tette og heftige regnbyger. Følgelig ble det store utfordringer da både banen og bakken var såpeglatte. Anders liker å vinne og safet ikke og tok nok en omgangseier. Dermed var NM tittel nummer 9 i boks. Arnt Gustav var uheldig da bensinpumpe sviktet og han fikk stopp i bakken. I mellomtiden kom et kraftig regnvær. Stein ventet på start og hadde slått av motor og sidevindu åpent. Dette var ikke smart. Rett etter start dugget frontrute helt igjen slik at han ikke så noe. Normalt ville han brutt, men for å sikre noen poeng karret han seg opp bakken.

Uansett ville ikke denne omgangen telle på grunn av regnværet. Andre omgang gikk under bedre forhold. Igjen var det Anders foran Svein. Stein kjørte en grei omgang og inn til 4. tid. Men før siste omgang var der bare tiendeler før det kunne bli pallen igjen. I finalen kunne Anders feire nok en omgangsseier, total raskest i alle omganger begge dag og ikke minst NM tittel nr 9! Stein gjorde et forsøk på og nok en gang ta tredjeplassen, men gjorde en feil og kom for langt ut i en sving og løsgrus slik at det ble 5 tid i siste omgang. Men Stein var fornøyd. En pallplass og en femte er mer enn godkjent. Han kjørte seg også opp fra 5. til 4.plass i NM sammendraget. Arnt Gustav kjørte stadig ned tidene sine men endte på 7.plass.

Det er nesten 20 deltagers som har tatt poeng i klassen i årets NM. NMK Konsmo arrangerte et prikkfritt stevne i en fantastisk bakke.

TOPP 5 NM

1. Anders Grøndal, Subaru Valvoline WRC

2. Morten Bermingrud, Citroen C4 Rallycross / Mitsubishi EVO9

3. Frank Sørhaug, Subaru Impreza

4. Stein Grøndal, Subaru Impreza

5. Tommy Transeth, Subaru Impreza

Anders Grøndal kjører sitt neste løp allerede neste helg. Da er det Rally Sokndal på Vestlandet.