Sterk NM-åpning av Henning Flathaug

Sterk NM-åpning av Henning Flathaug Foto: Johan Marius Svingen
Sterk NM-åpning av Henning Flathaug
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracingfører Henning Flathaug kjørte inn til to tredjeplasser under NM-åpningen på Rudskogen Motorsenter. Superstock600-fører Henning Flathaug er meget godt fornøyd med NM-åpningen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. To tredjeplasser i Superstock600 klassen var akkurat det Oslo MK-føreren hadde håpet på før helgen.

-Ut ifra forventingene før helgen er jeg svært godt fornøyd med resultatet av den første NM-runden. Nå har jeg vært igjennom det jeg regner som den vanskeligste NM-helgen for min del, forteller Flathaug, som kjører en Honda CBR600 i årets norgesmesterskap. Det var Alf-Georg Joranger som vant begge løpene i Superstock600 klassen på Rudskogen, men det ryktes at Joranger ikke kjører full NM-sesong. Fjorårets norgesmester og en av de største konkurrentene til Henning Flathaug om årets NM-tittel, Thomas Sigvartsen kjørte inn til andreplass i det første løpet, men måtte bryte det andre løpet etter en krasj.

-Jeg har fått en veldig god start i forhold til mine argeste konkurrenter om NM-tittelen i år, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, smiler Henning. Banen på Rudskogen Motorsenter er den banen Flathaug har minst erfaring fra, men i løpet av helgen har unggutten fra Maura senket tidene ned på 1.28 runder og har med det satt nye personlig rekord. Hans beste tid i løp ble satt i det første racet med tiden 1.28.992.

-Det har vært en veldig moro helg, og ikke minst en lærerik helg for min del. Det er et par førere som absolutt har vært kvassere enn oss denne helgen, men jeg er veldig glad for at jeg klarte målsettingen min som var pallplass, sier han.

Spent på fortsettelsen

Nå venter fire uker med forberedelser til den neste NM-runden som kjøres på Arctic Circle Raceway første helgen i juli. Flathaug håper å få mer trening på motorsykkelen, og skal forberede seg godt.

-Banen på Mo I Rana passer meg veldig godt. Det var her jeg tok min første pallplassering i Superstock600 og i år er håpet å ta enda et steg oppover på pallen, sier Flathaug.