Fremgang for Daniel og Åsmund Holten i Arvika

Fremgang for Daniel og Åsmund Holten i Arvika Foto: Holten Media
Fremgang for Daniel (th) og Åsmund Holten i Arvika
Foto: Holten Media

Rallycross

Både Daniel og Åsmund Holten er fornøyde med de fikk under den andre runden i RallyX i Arvika, der Daniel til slutt ble nummer fire i Supercar og Åsmund gjennom semifinalen var med i kampen om en finaleplass i Supercar Lites. For Daniel startet det med en tredje og fjerde tid i de to første omgangene, før han måtte ned på en syvende tid i den siste.

– Slet litt i starten av løpet med gearkutt, men da teamet fikk orden på det, gikk det bedre, sier Daniel, som er veldig godt fornøyd med den jobben teamet gjorde, og den støtten han fikk av Jussi Pinnomäki, som er coachen hans under løp.

-Teamet gjorde en knall jobb med bilen slik at den ble bedre og bedre utover i løpet, og de tilbakemeldingene og analysene jeg fikk av Jussi Pinnomäki var veldig viktige for meg, sier Daniel, som til slutt hadde full klaff i semifinalen, som han vant, og lå an til en pallplassering helt til siste runde i finalen.

– I semifinalen fikk jeg kjøre slik jeg ville. Lå lenge på andre bak Sebastian Eriksson, men da han skle ut i en sving tok jeg meg forbi og inn til seier. Det var både herlig og viktig for meg denne gangen, sier Daniel, som er fornøyd med det som til slutt ble en fjerde plass.

– I finalen skjedde det en god del i starten og avstanden frem til teten ble stor. Jeg lå på tredje plass til siste runde, men hadde ikke nok avstand til Henning Solberg på fjerde, og da jeg var inne i alternativsporet greide han å ta seg forbi og slo meg med noen hundredeler. Neste løp for Daniel nå er VM-runden i rallycross på Lånke 14. – 15. juni der han på nytt skal kjøre Supercar.

Også for Åsmund Holten var kjøringen i Arvika en grei fremgang fra sist løp på Ring Knutstorp. – Slet med at det var trangt inn i første sving, og der var det noen som traff fremhjulene mine hver gang slik at spissingen endret seg men en centimeter og bilen ble vanskelig å kjøre, sier Åsmund, som kom seg bedre ut i semifinalen og lå lenge på tredje plass.

– Jobbet med å få nok avstand til jeg skulle inn i alternativsporet, men det gikk dessverre ikke. Jeg ble passert og finaleplassen glapp. Neste løp for Åsmund nå er RallyX – runden på Strängnäs ved Stockholm i slutten av juni. Nå ønsker han å forberede seg godt til det løpet. – Håper jeg kan få kjørt med bilen og testet mer foran neste løp.