Pressemelding fra Sandmo Motorsport

Christian Sandmo
Christian Sandmo

Bakkeløp

3. og 4. NM runder i bakkeløp ble kjørt i gokart-anlegget til KNA Varna ved Moss. Der er det laget en bakkeløps-trase i forbindelse med innkjøringen til banen. Det er en morsom men meget krevende løype. Banedekket er blanding av asfalt og oljegrus, enkelte steder smal og ujevn veibane og det går veldig fort der. I år var det syvende året at det ble kjørt i bakken. Lørdag ble løpet preget av mange utforkjøringer og materielle skader. Lørdag var det sol og tørr bane. Søndag vekslende vær med sol og regn.

Christian hadde lånt Lise Marie sin nye VW Polo. Han mestrer den bilen meget bra. Han kjørte jevnt med de siste års gullvinnere i denne klassen. Var raskest i en omgang på vått føre på søndag. I finalene hadde han ikke hundredelene på sin side for topp plassering. Det ble tredjeplass både lørdag og søndag. Meget bra.

Johny imponerer fortsatt med sin gamle forhjulsdrevene Opel Kadett. Han greier å kjøre fra biler som Mazda Wankel og Ford Fiestaer, med mye sterkere motorer og ombygde biler til bakhjulstrekk. Han vant flere innledende omganger. Lørdag ble det en andreplass i finalen og søndag vant han løpet.

Nå står EM/VM rundene i rallycross for tur. Lise Marie og Christian er påmeldt i den norske runden på Hell ved Stjørdal og den svenske runden i Høljes. Det blir også en tur til Danmark og NEZ Cup før sommerferien.