Steve Røkland viste frem Speedcar i Torsbysprinten

Steve Røkland viste frem Speedcar i Torsbysprinten
Steve Røkland viste frem Speedcar i Torsbysprinten

Crosskart

Det jobbes i disse dager med å få en helt ny bilsportklasse til Norge. Speedcar 750 xtrem. I påvente av godkjenning hos Norges Bilsportforbund har denne bilen – som er til forveksling lik en crosskart, som Steve kjørte tidligere, fått dispensasjon av Svenske bilsportforbundet til å kjøre oppvisningsløp. Derfor fikk Steve, som første nordmann noen sinne kjøre Speedcar i løp/oppvisningen og debuten ble da i Torsbysprinten som er et lite sprintrally som gikk rett utenfor sentrum av Torsby sist søndag. Det fine vår været fikk mange publikummere ut for å nyte motorsporten på sitt beste.

Røkland skuffet ikke, og viste hva den nye bilen er god for: 0-100 på under tre sekunder og en toppfart på snaut 200 km/t gjorde at applausen satt løst hos tilskuerne. – Det var veldig gøy. Det er et rått kjøretøy og det er dessuten fin kjøretrening sier Kongsvinger-gutten, som benekter comeback til banesport. – Nei det er ikke aktuelt. Vi leder NM i rally og har fullt fokus på det. Vi håper å kjøre flere løp i Junior-EM om budsjettet kommer på plass. Det er mye som skjer om dagen, og det første jeg skal fokusere på er Rally Sørland i ny bil. Vi har mye å lære om denne, men jeg gleder meg veldig, bilen virker til å være grom og jeg håper jeg har rett avslutter Røkland med et smil.