Marit Strømøy inn til poengplass i Qatar

Marit Strømøy inn til poengplass i Qatar Vittorio Ubertone
Marit Strømøy inn til poeng plass i Qatar
Foto: Vittorio Ubertone

Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til en solid 6.plass i Doha, Qatar og sikret seg verdifulle VM poeng i sesongåpningen i Formel 1. Etter å ha kjørt på noe i starten, slet hun hele løpet igjennom med dårlig styring under ekstreme værforhold. – Dette var 40 tøffe runder med tidvis veldig dårlig styring og balanse, men jeg kom til mål til en bra plassering, forteller Marit fra Doha.

Da Marit kom i mål hadde hun en line surret rundt undervannshuset og propellen. Dette skapte store problemer under deler av løpet. – Jeg kjente det var noe merkelig allerede i begynnelsen av løpet. Da jeg kom over 150-160 km/t begynte båten å jage og det var umulig å holde den nede, sier Marit.

Raceuken var preget av vekslende værforhold med mye vind og sjø. Arrangøren vurderte lenge og utsette løpet til dagen etter, men bestemte seg for å kjøre løpet som planlagt. Med fasit i hånd var det et klokt beslutt og selve løpet foregikk uten ulykker. – Doha er alltid vanskelig, men i år var vi ekstremt uheldige med været, forteller teamsjef Jean Claude Goy. Under kvalifiseringen opplevde førerne dønninger, mens under løpet var det vinden som var problemet.

Med denne 6.plassen sikret Sandefjordsjenta seg 5 poeng i VM serien som avsluttes i desember i Midtøsten. – For et år siden ville jeg vært veldig glad for en 6. Plass, men jeg føler vi har mye mer å gå på nå og jeg ser allerede frem imot neste løp, sier Marit Strømøy. Neste løp skal etter planen gå i Kiev, men slik situasjonen er nå leter arrangøren etter et alternativt sted sentralt i Europa. I mellomtiden sendes containeren til Sandefjord og Marit og hennes team skal for første gang teste utstyr i Norge.