Marit Strømøy klar for ny Formel 1 sesong i Doha

StromoyMC-2-150
Marit Strømøy klar for ny Formel 1 sesong i Doha
Foto: Massimo Chiuci

Båtrace

Marit Strømøy er på plass i Doha, Qatar og klar for start i en ny sesong av Formel 1. Årets sesong markerer Marits 25. sesong som racerbåtfører. Ambisjonene er skyhøye og Sandefjordsjenta har i år fått tilbake sitt gamle startnummer, nummer 50, som har vært i familien siden midten av 60-tallet. – Pappa og jeg har begge kjørt med 50 i alle år og jeg håper dette kan bringe meg litt flaks på veien, forteller Marit.

I hele uken har teamet vært på plass i Doha og gjort forberedelser for den viktige første runden i årets Formel 1 sesong. Nytt av året er motorer og propeller og Marit og teamet har tilbrakt flere uker i Abu Dhabi i januar og februar for testing av utstyr.

Været i Qatar har vært skiftende hele uken. For tre dager siden var det 40 grader og sandstorm. Som et resultat av dette ruller sjøen kraftig på banen og gjør forholdene veldig vanskelig for førerne. Torsdagens frie trening ble avlyst og fredag måtte arrangørene endre banen for å i det hele tatt gjøre det mulig å gjennomføre tidstreningen. I den første kvalifiseringen imponerte Marit stort og ble nummer fire I den andre kvalifiseringen ble forholdene betraktelig verre når Marit var utpå og hun klarte ikke å gjenta suksessen. Marit endte med niende startspor foran lørdagens race. – Litt skuffet over at jeg ikke klarte å holde på plasseringen, men godt å vite at det bor mye i det nye utstyret, forteller hun fra depot i Doha.

I den andre kvalifiseringen var den eneste kvinnelige Formel 1 føreren i verden bare millimeter unna et ordentlig rundkast da hun tok av på en bølge og var på vei inn mot publikum. I en fart på nærmere 200 km/t fikk hun kontroll på båten og slapp unna med skrekken. – Det var et skikkelig tilbud, men det gikk bra denne gangen også, avslutter Marit.

Lørdag klokken 15.30 er det tid for årets første Formel 1 race fra Doha. Følge løpet live på www.f1h2o.com