V8 Supercars på Viasat Motor HD og Viaplay

Jyllapn1-150
V8 Supercars på Viasat Motor HD og Viaplay
(Illustrasjonsfoto)

Viasat Motor HD har sikret rettighetene til det australske racingmesterskapet V8 Supercars. -Dette er et av de aller beste racingmesterskapene i verden, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen. V8 Supercars er det største bilsportsmesterskapet i Australia, men får oppmerksomhet over hele verden takket være sine fantastiske løp.

-Etter min mening er V8 Supercars kanskje det beste racingmesterskapet i verden. Løpene er fullspekket med jevn racing og heftige forbikjøringer. Bilene med sterke V8-motorer og relativt lite feste gjør også at dette blir svært underholdende, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen.

Ford-dominansen er over

De siste årene har V8 Supercars vært dominert av de lokale merkene Holden og Ford, men i fjor kom også Mercedes-Benz og Nissan inn i serien. Nytt i år er at også Volvo er med, blant annet med den tidligere STCC-føreren Robert Dahlgren som sjåfør.

-Det skal bli spennende å se hva Dahlgren og Volvo kan få til mot de australske heltene som Craig Lowndes, Jamie Whincup og Will Davison, sier Gulbrandsen.

Sendertider V8 Supercars, Clipsal 500, Adelaide:

Lørdag 1. mars, 06.30: Løp 1 direkte. Reprisen sendes 19.00

Lørdag 1. mars, 09.05: Løp 2 direkte. Reprisen sendes 20.30

Søndag 2. mars, 02.30: Kvalifisering direkte. Reprisen sendes 15.30

Søndag 2. mars, 05.30: Løp 3 direkte. Reprisen sendes 16.45

Mer motor på Viasat Motor HD og Viaplay

Viasat Motor HD og Viaplay har nå de mest attraktive motorsportsrettighetene som Formel 1, MotoGP, VM i rallycross, NASCAR, SpeedwayGP og DTM og V8 Supercars. På Viasat Sport HD sender vi i tillegg Rally-VM og det meste fra norsk motorsport i programmet Injection.