Marit Strømøy i hardtrening foran sesongstart

Stromoy-F1H20-4-150
Marit Strømøy i hardtrening foran sesongstart
Foto: F1H20

Båtracing

Marit Strømøy og Team Nautica er i Abu Dhabi for å foreberede seg for en ny sesong i Formel 1. Etter å ha endt fjorårets sesong rett før jul med gode resultater, jager nå teamet mer fart og stabilitet. – Vi jobber systematisk for å senke rundetidene og samtidig få utstyret til å holde bedre, sier Marit Strømøy.

De to foregående sesongene i Formel 1 har vært preget av ustabile resultater og mange brutte løp. Marit har bevist flere ganger at hun er å regne med i toppen, men har slitt med ulike tekniske problemer. – Vi forsøker å holde følge med de beste i verden som har store budsjett og lang fartstid i Formel 1. Dette har ført til at vi har måttet ta en del sjanser og ligge helt på grensen av hva utstyret kan tåle, forklarer Marit. I løpet av en måneds tid i Abu Dhabi har teamet nå jobbet for å gjøre alt klart til sesongstart i midten av mars i Qatar.

Marits hverdag består nå av fysisk trening, båtkjøring, planlegging samt hard jobbing for å få budsjettet på plass. I motsetning til de fleste av hennes konkurrenter er Marits sastning basert på inntekter fra sponsorer og en stor del av hennes tid går til nettopp dette. – Vi er ikke i mål med budsjettet enda og jeg håper å få på plass alt før sesongstart. Det er viktig å kunne kjøre med et klart hode og jeg vil nødig måtte bremse på grunn av økonomi, sier Marit. Sandefjordsjenta gjør det meste selv, men har overlatt mekanikken til sitt Italienske mekanikerteam ledet av Fabio Comparato. – Denne testingen er veldig viktig for å få en god start på sesongen. Jeg håper vi kommer oss igjennom denne siste testuka her med motorene i behold, flere erfaringer rikere og senkede rundetider, sier han fra verkstedet i Abu Dhabi.

Første løp i årets VM serie i Formel 1 går av stabelen 15. Mars i Doha i Qatar.