Synnfjellet.com rallyteam – pressemelding etter Rally Hadeland

Petter Kristiansen
Petter Kristiansen
Illustrasjonsfoto: Marek Pleha

Rally

Lørdag den 8. Februar var det duket for rally Hadeland hvor Håkon Sveen Frøslid og Petter Kristiansen stilte til start for teamet. Geir Helge måtte dessverre melde avbud på grunn av problemer med girkassen. Løpet hadde 6 etapper på totalt 37 km som ble kjørt på meget gode forhold.

Petter og Ole Kristian skulle bruke løpet for å komme inn i Subaruen igjen etter at de kjørte Skoda R2 i Latvia forrige helg. Håkon med sin kartleser Jørgen Nordhagen skulle bruke løpet til og fortsette utviklingen fra Mountainrally for 2 uker siden.

Inn på Service etter de tre første etappene ledet både Petter og Håkon sine klasser. Petter lå på en 3. plass totalt, noe som tydet på at overgangen fra Skoda til Subaru igjen hadde gått bra.

«Ting har egentlig fungert bra, det er litt vanskelige forhold med en del løs snø i veien og bilen er litt glatt bak. Vi prøver noen forandringer nå men jeg føler helt klart at overgangen til denne bilen igjen har gått bra» sa en fornøyd Petter inne på service.

Håkon hadde også gjort det veldig bra på de tre første etappene og låg på en 28. plass totalt. Håkon og Jørgen holdt fin flyt og kjørte stadig fortere i sin Fiesta ST.

«Jeg har lært mye siden Mountain rally og vi hadde bedre flyt fra ss1 enn vi hadde på den siste etappen for to uker siden. Jeg håper vi fortsetter i det drivet vi har hatt til nå, og vi har kun som mål å komme til mål på dette rallyet også.»

Etter service var det de samme tre etappene som skulle kjøres en gang til. Forandringene som ble gjort på bilen til Petter ga ikke noe positivt utslag men han klarte uansett å øke ledelsen ganske mye til konkurrentene. Petter og Ole Kristian vant til slutt klassen med 30 sekunders margin til andre plassen og ble nummer tre totalt.

«Vi har hatt en bra dag i bilen og det var morsomt å få den første seieren i 4wd. Justeringene på service hjalp oss ikke men da har vi funnet ut mer om bilen og føler at farten øker fra løp til løp. Nå gleder vi oss til Rally Finnskog om to uker» sa en meget fornøy Petter etter målgang.

Håkon økte tempoet betraktelig etter service og på SS6 satte de en imponerende 19. tid totalt. Og de endte til slutt på en 24. plass totalt i løpet. Tempoet hadde økt betraktelig siden deres første etapper på Gol for 2 uker siden.

«Jeg er veldig fornøyd med dagens løp, og vi har hatt en veldig god progresjon utover dagen. Forholdene og gjennomføringen av løpet har vært strøken etter min mening.»

Neste løp for teamet blir rally Finnskog den 21-22. februar.