”Injection” onsdag 13. november

”Injection”
”Injection”

Motorsport på TV

Bilsportmagasinet ”Injection” (program 400) vises på Viasat Sport onsdag 13. november kl.18.00, med repriser søndag 17.november kl. 00.30 og 17.30.

SUPERFINALE RALLYCROSS LYNGÅSBANEN

Lyngåsbanen har siden 1980 vært en nasjonalarena for bilsport i Norge. Banen ble åpnet i 1972 og i 1980 arrangerte NMK Drammen den første EM-runden i rallycross. Arenaen i Lier samlet årlig opp mot 20 000 tilskuere helt fram til 2004, da den siste EM-runden ble kjørt her. Men nå er det uigjenkallelig slutt, idet baneområdet er omregulert til avfallsdeponi. Superfinalen på Lyngås i slutten av september ble det siste rallycrossløpet på banen, et vemodig farvel med en arena der norske bilsportsutøvere har høstet så mange triumfer.

Det var god gammeldags Lyngåsstemning under avskjedsløpet med nær 5000 tilskuere og mange av de gamle heltene på plass for å ta farvel med banen. For alle klassevinnerne var det tydelig at det var helt spesielt å vinne det aller siste løpet på Lyngås. I særdeleshet gjaldt dette vinneren av juniorklassen, Lise Marie Sandmo, som var dagens eneste vinner som representerte arrangørklubben NMK Drammen. Terje Morstad (BMW M3) vant en knalltøff duell mot Stan Haugan (Citroën Xsara) i Supernasjonal Klasse 3, men den aller siste A-finalevinneren ble Alexander Hvaal, som vant Supercarklassen med sin Citroën DS3.

Minner også om nett-TV sending (legges ut etter hovedsendingene på Viasat Sport) på www.injection.no