Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina

Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina Foto:  Paul Lakatos
Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina
Foto: Paul Lakatos

Båtracing

Formel 1 løpet i Kina denne uken ble ikke som planlagt for Marit Strømøy. En tyfon i Hong Kong resulterte i at en kontainer med alle propeller og to motorer ikke kom frem. I tillegg skar en motor på første runde den første dagen av treningen og Marit måtte kjøre hele helgen med en gammel reservemotor. Som om ikke dette var nok for Sandefjordsjenta, knakk hun en propell 6-7 runder ut i selve løpet og kunne ikke fullføre. -En slik helg vil man bare glemme. Det eneste positive er at jeg kjørte med opp noen plasser under de første rundene og kunne ha hatt et brukbart resultat likevel, sier Marit.

Med sin reservemotor startet Marit i 12. startspor. Etter en bra start fra bryggen kjørte hun seg opp til åttende og lå og fightet om avansement da hun plutselig kjente kraftige vibrasjoner i båten. -Jeg kjenner igjen den følelsen dessverre og visste akkurat hva det var. Det ene propellbladet hadde gått av og det var umulig å fortsette, forteller Marit.

Neste løp i VM sirkuset i Formel 1 kjøres i Qatar i november. Den forsvunnende kontainer er nå på vei til Korea før den etter planen skal havne i Qatar. – Nivået er så høyt i Formel 1 at det nytter ikke å komme med noe reserveutstyr eller lånt utstyr. Jeg gleder meg til å få tilbake min egne motorer og ikke minste propeller. Med oss hjem har vi to motorer som skal repareres og tunes før Qatar. Kina 2013 er det bare å glemme, sier en frustrert Marit Strømøy fra Liuzhou i Kina.