Tyfon skaper problem for Marit Strømøy i Kina

Foto: Massimo Ciuchi
Tyfon skaper problem for Marit Strømøy i Kina
Foto: Massimo Ciuchi

Båtracing

En kontainer med utstyr til to av teamene i Formel 1 er på avveie etter at en tyfon herjet rundt Hong Kong for en drøy uke siden. Marit Strømøy er på plass i Liuzhou i Kina for tredje runde av årets VM i Formel 1 og har viktig utstyr i den savnede kontaineren. Alle propeller, hjelm, ratt og to motorer er forsinket og vil først ankomme etter løpet. – Etter noen dager med sinne og frustrasjon har vi nå samlet oss og forsøker å få tak i nye deler, sier Marit.

Teamets store hodepine er propellene. Et 20 talls propeller som har blitt testet ut i flere år er umulig å kjøpe seg på plass på et sted som Kina. Mandag tester Marit noen nye og forhåpentligvis finner hun en bra. – Propellen er juvelen, hemmeligheten og noe av det viktigste vi har for et bra resultat. Uten mine beste propeller her, må vi teste ut nye uten referanser, og det kan slå begge veier, forteller Marit.

Tirsdag kjøres den viktige kvalifiseringen etter F1 bil-modellen og selve Kina Grand Prix kjøres 15.00 lokal tid på onsdag. Team Nautica jobber på spreng for å få alt klart. – Kontainer eller ikke. På tirsdag gjelder det å ha den raskeste runden i Formel 1 og jeg skal gi alt jeg har, avslutter Marit i Kina.