Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris

Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris
Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris

Karting

Skåre Racing var i helgen over grensen for å kjøre prestisjeløpet Gøteborgs Stora Pris i gokart. Cedrik Fonn Skåre (17) fra Førde stilte der sammen med 59 andre deltagere i girklassen KZ2. I forkant av årets Stora Pris avtalte Skåre Racing med det svenske Energyteamet å være med på opplegget deres under løpet. Derfor ble utstyret deres benyttet og svenske Anton Leek ble mekaniker for Cedrik.

Utstyret og hjelpen svenskene hadde å tilby viste seg å gi et ganske positivt utslag på farten rundt banen i Gøteborg. Under fredagens treningsomganger var Cedrik både raskest og blant de raskeste på banen, noe som satte standarden for løpet som skulle kjøres dagen deretter.

Uheldigvis startet løpsdagen på værst tenkelig måte da girkassen på motoren røk under oppvarmingstreningen lørdags morgen. Teamet måtte derfor jobbe på spreng med å få byttet til en reservemotor til tidskjøringen, ettersom den ødelagte motoren ikke kunne fikses. Reservemotoren var desverre ikke like optimal da denne ikke var like sterk på lavt turtall, noe som førte til at unggutten kjørte inn til en skuffende 20. tid på tidkjøringen.

De største problemene med den nye motoren ble fikset på, og farten ble bedre men ikke like god som tidligere. Cedrik fulgte dermed opp med 7.-, 20.- og 9. plass i heatene etter å ha kun fullført to av de (bildet er tatt etter kræsjen i andre innledende).

I førfinalen kjørte Cedrik seg fra 18. startspor til 11. plass, før han kjørte seg derfra til en god 7. plass i selve finalen. Forskjellen på rundetidene blant konkurrentene under løpet var minimal, noe som gjorde det vanskelig å kjøre seg opp plasseringer. I tillegg til at det var såpass jevnt som det var, hadde Cedrik fortsatt problemer med motorkraft ut av svingene, noe som hadde vert ungått med den andre motoren.

Selv om resultatet ikke ble så bra som teamet hadde håpet på, vet de at farten er god nok med ideelt utstyr. Svenskene var fornøyd med kjøringen til Cedrik, og han er selv blitt mange erfaringer rikere etter helgen.