Klart for NM-finale i Rallycross

I Supernasjonal klasse 1 stiller tittelforsvarer Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik

Rallycross

Ved påmeldingsfristens utløp 13/9 kl 24.00 er det påmeldt 120 deltakere., hvorav 10 deltakere fra arrangørklubben. Så godt som hele Norgeseliten er på plass, og mye blir avgjort finalerunden i Skien.

I Supernasjonal klasse 1 stiller tittelforsvarer Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik med fattige 3 poengs ledelse på Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord. Marthinsen er forøvrig årets Norgesmester i bakkeløp i klassen.

I Supernasjonal klasse 2 er Lars Øyvind Eneberg fra NMK Gjøvik den som leder etter tidligere NM-runder,og kommer nok å prøve å sikre seg tittelen.

I Klasse 3 stiller Fjorårets NM-vinner Stian Haugan fra KNA Telemark på «hjemmebane» i skarp konkuranse med Herbjørn Haug, som ligger kun 7 poeng bak.

I «værstigklassen» klasse 4 har deltakelsen hitti vært for lav til å dele ut laubær i år, men med 5 påmeldte mangler det bare en fører for å kåre mester, og det blir i så fall avgjort på finalerunden. Med «hjemmeseier» til hjemmefører Morten Stensrud i sin Subaru ?

I Rallycross Nasjonal er «hele pallen» åpen, og her blir det nok spenning helt til finalene er kjørt. Men Olav Fredriksen fra KNA Eiker ser ut til å ha tittelen «i lomma» med sine 28 poengs ledelse,og trenger kun ett poeng for å kunne utropes til Norgesmester i klassen.

I Juniorklassen må Lise Marie Sandmo (datter av flerfoldig Norgesmester Johny Sandmo) forsvare fjorårstittelen mot Joachim Rønnevik,som ligger kun 3 poeng bak. 3 pass sammenlagt ligger Line Maria Holt fra NMK Larvik klar for å kjøre seg opp til vinner av cupen. Gledelig er det at 7 av 12 deltakere i denne cupen er «jenter». Og i finalerunden er 6 av 10 påmeldte «jenter». Marte Marthinsen vil nok gi alt for å følge opp pappa Trond W Marthinsens suksess så langt i NM.

Tommy Rustad vi sikkert satse kraftigt for å gjøre en god figur på GMS. Med «Drillo-matematikk» kan han faktisk ende som Norgesmester i klassen,men det er det tvilsomt at alle 5 foran på listen «tillater» dette.Heriblandt Terje Morstad som ligger likt i poeng med Rustad.

Det kjempes om inntil 28 poeng i siste NM-runde, så det ligger det an til svært tette og actionfyllte dueller i alle klasser. Mange førere kjører kun for æren av å vinne finaleløpet,så sammenlagtlisten kan fort bli kraftig forandret. Tov Kaasin og Kjell Gunnar Staakkan fra hjemmeklubben vi neppe gi fra seg sjansen til å vise mange i «eliten» at de ikke er listefyll.

Fullstendig oversikt over stillingen i de forskjellige klassene ligger på www.bilsport.no , og deltakerlister ligger på www.nmkgrenland.no