Holten Motorsport med i toppen

Ernst-H-Leifsen-RJ-3-150
Det ble problemer med girkassen for Ernst Holten Leifsen i Kristiansand
Foto: Rune Johannesen

Åsmund og Daniel Holten kom begge til A-finalen under NM-runden i Kristiansand sist helg, mens det ble problemer med girkassen for Ernst Holten Leifsen. For Daniel Holten var målet en ny A-finale i den nest siste NM-runden, og det startet godt. -Klarte bestetiden i første omgang, en tid som ble stående som den beste omgangstiden gjennom hele helgen, og det er jeg selvsagt veldig godt fornøyd med, sier Daniel, som likevel ikke fikk like bra uttelling i andre omgang, da en ødelagt felg og punktering satte en stopper for en ny god tid.

-Målet mitt for helgen var en A-finale og da hadde jeg bare den tredje og siste omgangen å gjøre det på. Her fikk eg ei fjerdetid og var dermed direkte kvalifisert til A. -Selv om forstillingen knakk sammen i den tredje svingen i A-finalen, og jeg ble stående og til slutt ble nummer fem, er eg godt fornøyd med helgen, og resultatet viser at vi kan være best når bilen, teamet og jeg fungerer godt sammen. Daniel ligger på femteplass i sammendraget foran NM-finalen, og har 21 poeng opp til bronseplassen.

For Åsmund Holten startet det ikke like godt. -Jeg mistet bremsene på tidskjøringen, og fikk en sjette og syvende tid i de to første omgangene, så det var ikke veldig bra, sier Åsmund, om det som skjedde i starten av løpet. -Foran søndagens kjøring gjorde vi noen justeringer på bilen og studerte videoopptak av det som hadde skjedd dagen før. Da greide jeg en andre tid, og var klar for A-finale, som var målet for helgen, seier Åsmund.

-Hadde fjerde spor, og lå som nummer fire gjennom finalen. Gjorde et siste forsøk på å komme opp på pallen i siste sving og kom meg forbi Asgeir Taraldsen som låg på tredje. Han la inn protest på at jeg hadde presset han for å komme meg fram. Dommerne var enige med han og dømte meg ned til fjerde plass. Åsmund ligger også på fjerde plass sammenlagt, 12 poeng bak Asgeir Taraldsen på tredje.

Ernst Holten Leifsen var kvalifisert til C-finale etter de innledende omgangene, men i tredje omgang fikk han problemer med girkassen, noe som de ikke fikk reparert før C-finalen, og han måtte trekke seg fra denne.

NM-finalen i rallycross går på Grenland Motorsenter ved Skien 21. – 22. september.