Positiv helg for Synnefjellet.com Rally Team under Rally Telemark

Synnefjellet-BAW-5-150
Positiv helg for Synnefjellet.com Rally Team under Rally Telemark
Foto: Benjamin A. Ward

Etter nesten to måneders sommerpause var Synnefjellet.com Rallyteam klare for å ta fatt på den sjette NM-runden, Rally Telemark. Med gode forberedelser før Rally Telemark var teamets sjåfører Petter Kristiansen som kjører en Skoda Fabia R2 og Geir Helge Frøslid i sin Subaru Impreza GRN klare for å kjempe om viktige NM-poeng i slutt innspurten. -Vi hadde jobbet mye med setupet på bilen før dette løpet og hadde funnet en god balanse i bilen som gjorde den mye mer lettkjørt, forteller Geir Helge.

At teamet var godt forberedt så man fort på resultatlisten, og både Petter og Geir Helge etablerte seg med engang i toppen av vær sine klasser. Etter SS3 lå Petter Kristiansen på en tredjeplass i R2-klassen kun 4,1 sekunder bak lederen. -Jeg syntes vi startet rolig på SS1, men var likt med Steve Røkland i mål. På SS2 og SS3 fikk vi det til bra og satt en andretid og en bestetid. For Geir Helge hadde det også startet bra på de krevende veiene i Rally Telemark. Han hadde plassert seg på en fjerdeplass i klasse 3, nærmere de raskeste en noen gang.

-Jeg syntes vi fikk til det til bra på de første etappene. SS2 var utrolig morsom, nesten som Rally Finland. Denne etappen er noe enhver rally-sjåfør bør oppleve. På de neste fartsetappene satte Petter Kristiansen ytterligere opp tempoet og satte to bestetider på SS5 og SS6. Dermed hadde han vunnet tre fartsetapper av i alt seks kjørte.

For Geir Helge ble det duket for en kamp om tiendelene sammen med Erik Offerdal, også han i en Subaru Impreza. Inn til service etter SS6 hadde Geir Helge etablert seg en knapp ledelse på 3,7 sekunder. Ut fra den siste servicen hadde Petter Kristiansen gamblet på noen nye dekk for de siste fartsetappene. Det skulle vise seg og bli skjebnesvangert for Skoda-sjåføren. -Vi gikk ut på noen andre dekk enn tidligere. Disse dekkene førte til at bilen ble en del glattere. Dessverre på SS8 så driftet vi ut i en sving og slo opp en stein som punkterte forhjulet. I tillegg fikk bakstillingen en smell som gjorde at den ble skeiv, forteller Petter Kristiansen.

Dermed var verdifulle sekunder tapt og kampen om seier i klassen forsvant. Dermed ble det å kjøre kontrollert inn til mål for å sikre tredjeplassen. På SS10 fikk de seg allikevel en overraskelse da de så klassens leder, Frank Tore Larsen stå parkert i grøften med en rullet Ford Fiesta R2. Selv om det ikke er slik Kristiansen ønsker å tjene plasseringer ble det tilslutt en andreplass i klassen på Rally Telemark.

For Geir Helge Frøslid fortsatte tiendelsduellen med Offerdal. Etter SS7 skilte det kun fem tiendeler i mellom dem, men så skulle også Geir Helge få problemer. -Vi slet med at bilen ikke ville dra ut på turtallet og tapte verdifull tid, forteller Geir Helge. Dermed var slaget tapt mot Offerdal og Geir Helge måtte tilslutt nøye seg med en fjerdeplass i klasse 3.

– Vi tapte dessverre duellen, men jeg er allikevel kjempe fornøyd med helgen. Vi er mye nærmere de beste og det viser at forandringene vi har gjort med bilen har vært riktige, forteller Geir Helge. Synnefjellet.com Rallyteam er derfor meget fornøyde med kjøringen under Rally Telemark og synes det er morsomt med ett rally som skiller seg ut med røffe veier.

-Det er postivt for rally Norge at vi har ett grus rally som skiller seg litt ut fra de andre. At det er røffe veier synes jeg bare er positivt og det gir oss en ny utfordring. Neste NM-rally er Rally Hedemarken 21. September. Petter Kristiansen ligger på en tredjeplass i sammendraget, ni poeng bak andreplassen. -Vi skal fortsette i ett trygt og godt tempo på Hedemarken. Vi ligger ganske trygt plassert på en tredjeplass og har ni poeng opp til andreplassen. Rallyet skal kjøres, også får vi telle poengene når vi er i mål.

Geir Helge ligger på en femteplass i klasse 3, fem poeng bak en medalje. Før Hedemarken vil det bli gjort gode forberedelser for å kunne ta med bronsemedaljen hjem. -Jeg følte vi hadde kontroll på tredjeplassen etter vintersesongen, men ettersom vi måtte stå over Rally Sørlandet må vi virkelig kjempe om den nå. Vi kommer til å forberede oss godt mot Rally Hedemarken og vi går for en bronsemedalje.