Anders Grøndal tok sitt 6. NM-Gull i Bakkeløp

Anders-Grondal-116-150
Anders Grøndal tok sitt 6. NM-Gull i Bakkeløp

Bakkeløp

Subaru fører Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum tok sitt 6. NM gull og har vært ustoppelig i bakkeløp de siste årene. Ikke bare vinner han sin klasse, men også totalt. Det har vært kjørt 4 NM runder hvor det er 3 omganger i hver NM runde. Altså hele 12 omganger. Anders har vært totalraskest i samtlige omganger og fortsetter sin utrolige rekord med omgangsseire. Dette til tross for han i årets mesterskap har måttet leie inn en bil han knappest kjenner. De to første NM rundene gikk på Vålerbanen som er en racingbane med asfalt. Her var det laget en egen bakkeløpstrase. Mange var nok skeptiske, men det ble allikevel et greit arrangement selv om det ikke var mye bakke.

De to siste NM rundene og NM finalen med doble poeng gikk som vanlig ved Varna banen et stykke inn i landet utenfor Moss. Her er underlaget mest asfalt, oljegrus og litt grus. Her kjøres det både nedover og oppover i en krevende løype. På lørdag var det sol og fint vær, mens søndagen bød på regn og svært krevende forhold. Uansett vær og vind var Anders raskest. Teamets andre fører Stein Grøndal lå på en delt 5.plass etter de to første løpene. Han så muligheten for en bronsemedalje og leide inn en WRC bil.

Det gikk bra lenge, men i siste svingen før mål kom Stein for fort inn i en svingkombinasjon og rullet kraftig. Dermed forsvant bronsedrømmen og han ble poengløs i de to siste løpene. Med doble poeng i siste løp havnet han helt ned på 11.plass i mesterskapet.