Full brems for Christer Gislerud

Full brems for Christer Gislerud Foto: Johan Marius Svingen
Full brems for Christer Gislerud
Foto: Johan Marius Svingen

Baneracing

Racingfører Christer Gisleruds store mål denne sesongen var å bli mester i Danmarks største racingklasse Spesial saloon, men for sen levering av et par bremseskiver har trolig ødelagt gullmuligheten for den norske racingtalentet. -Jeg er ganske oppgitt over leverandøren AP som i mai lovet at vi skulle få nye bremseskiver levert i løpet av fire uker. Nå i slutten av august kom skivene, som i tillegg viste seg å være feil type. Istedenfor å levere skivene tilbake og vente på nye har vi bygget om hele bremsesystemet. Slik at vi ikke skulle gå glipp av enda en løpshelg i serien, forteller en skuffet Christer Gislerud. En løpshelg inneholder fire løp i serien og Gislerud tapte mye poeng da han ikke stilte i forrige runde på Padborg Park. Gislerud ligger nå på femteplass med 164 poeng. Leder serien gjør Martin Vedel Mortensen med sine 270 poeng.

-Etter at vi måtte stå over en løpshelg føler jeg at mulighetene for seier i mesterskapet er umulig. Jeg kan fortsatt kjempe om en pallplass, men det var gullet som var målet, sier Gislerud. Gislerud hadde også planer om å delta i det tyske mesterskapet Spezial-Tourenwagen-Trophy (STT) på Hockenheim i sommer, men også dette løpet måtte nordmannen stå over fordi bremseskivene uteble. -Jeg hadde svært lyst til å kjøre i det tyske mesterskapet. Nå vurderer jeg å droppe den siste runden i det danske mesterskapet for å kjøre finalen i STT på Nürburgring, forteller han, og legger til.

Kjører for seier

Denne helgen går fjerde løpet i Spesial Saloon serien på Jyllandsringen. Jyllandsringen er en bane Gislerud liker svært godt, og han er sugen på seier. -Vi fikk kjørt noen testrunder på Rudskogen for å se at bremsene virket som de skulle. Nå gleder jeg meg veldig til å kjøre løp igjen, smiler han og legger til. -Banen på Jyllandsringen likner ganske mye på Rudskogen og det passer meg veldig bra. Den er ikke så kupert som Rudskogen, men den har en del av det samme preget, forteller han.

Hvem blir din tøffeste konkurrent i helgen?

-Jeg vet at Claus Kristenssen har fått ny motor i sin Agila. Det betyr at han har rundt 200 hester mer enn meg i en bil som er 100 kilo lettere. Så det kan bli vanskelig, forteller Gislerud. Nordmannen leder klassen sin med 164 poeng foran Andreas Kjærgaard som har 107 poeng.