”Injection” onsdag 21. august

”Injection”
”Injection”

Motorsport på TV

Bilsportmagasinet ”Injection” (program 389) vises på Viasat Sport onsdag 21. august kl.18.00, med repriser lørdag 24.august kl. 21.00 og søndag 25. kl. 15.30. Dette er innholdet i programmet:

NM GOKART – EGGEMOEN

NAF Motorsport Ringerike sto som arrangør da NM i Gokart ble kjørt på Eggemoen. Nær 100 førere kjempet om medaljer i fire klasser, og for første gang i historien ble ei jente NM-vinner. Det er kun i dragracing at det tidligere har vært kvinnelige Norgesmestere i bilsport, men Marie Bakken fra NMK Grenland ble historisk da hun vant NM i Formel Rotax på Eggemoen. Det ble en dramatisk finale, der Andreas Nesset og Jonas Wendelborg Bråten kjempet om gullet. I siste sving før målstreken ble det et sammenstøt mellom disse to. Begge føyk av banen, og Marie Bakken som hadde ligget på 3.plass kunne kjøre over mål som NM-vinner.

I Formel Yamaha klarte Henrik Krogstad fra Ålesund å nedkjempe fjorårets Norgesmester Glenn Rumohr Granum, og sikret seg dermed sitt første NM-gull. Klubbkameraten Johan Nicolay Hagenæss klarte det samme i KF3, etter en knallhard kamp med Torjus Havdal fra Kongsberg. I KZ2 stilte formelkjører Dennis Olsen opp som ”wildcard”, og det endte med at han gikk helt til topps foran Kenneth Østvold og Tore Valvik. Dennis tok dermed sitt fjerde NM-gull på rad.

Minner også om nett-TV sending (legges ut etter hovedsendingene på Viasat Sport) på www.injection.no