Holten Motorsport fornøyd med helgen

Daniel Holten (t.v.) sammen med NM-vinner Lars Øyvind Enerberg og bronsevinner Johnny Sandmo
Daniel Holten (t.v.) sammen med NM-vinner Lars Øyvind Enerberg og bronsevinner Johnny Sandmo

Bakkeløp / Rallycross

Daniel Holten forsvarte sølvmedaljen under NM-avslutningen i bakkeløp, og Ernst Holten Leifsen og Åsmund Holten vant hvert sitt løp på Vikedal Motorbane. Topp helg for Holten Motorsport. Daniel Holten nådde målet sitt i kampen for å sikre sølvet i NM i bakkeløp, og kom på andre plass i begge de to avslutningsløpene. -Lars Øyvind Enerberg, som ble Norgesmester, vant begge finaleløpene og da var det greit. Jeg er veldig godt fornøyd med sølvmedaljen i bakkeløp i mitt aller første mesterskap i denne grenen, sier Daniel, som etter en forsiktig start lørdag kjørte seg oppover på resultatlistene. -Det var en krevende trasé og jeg startet med en femtetid i første omgang, kom deretter på fjerde før jeg greide andre tiden i finalen, som altså gav andreplassen i løpet. På søndag greide jeg tre andretider. Kunne tatt seieren i dette løpet, men hadde en bomgiring som nok ødela for det, slutter han.

Mens Daniel kjørte NM-finalen, var de to andre førerne i Holten Motorsport på Vikedal Motorbane og kjørte tredje og fjerde runde i Vestlandsmesterskapet. Ernst Holten Leifsen og Åsmund Holten kjørte i samme klasse, rallycross inntil 2000 kubikk, og de vant like godt hvert sitt løp. På lørdag under bakkeløpet var det Ernst som var raskest og vant alle de tre omgangene i sin klasse, og var også raskest uansett klasse. -Bilen fungerte og opplegget med parallellrace, to og to biler, syns jeg var artig og det syns visst publikum også, sier Ernst, som under søndagens rallycross ble nummer to bak Åsmund. -Ledet A-finalen men ble passert av Åsmund da jeg var inne i alternativsporet, sier han, som likevel er godt fornøyd med helgen på Vikedal Motorbane. -Etter en trøblete vårsesong var det veldig godt å få dette til.

For Åsmund Holten ble det til slutt en skikkelig opptur på søndag etter at han vart sist i klassen under bakkeløpet på lørdag. Selv om det ikke var helt problemfritt i de innledende omgangene på søndag heller, gikk han til slutt helt til topps. -Kjørte inn i en bil i første omgang og ødela ett drivledd, og i andre fikk jeg svart flagg, så det var ikke bra. I tredje omgang gikk det bedre og da vant jeg heatet mitt, sier Åsmund, som kunne stille i femte starsport i finalen. -Hadde denne posisjonen ut fra start, men greide å passere de andre etter hvert som de gikk inn i alternativsporet, og til slutt også Ernst, og vant løpet med et par billengder, sier Åsmund, svært godt fornøyd etter å ha vunnet sitt aller første rallycrossløp.