Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år

Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år
Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år

Bakkeløp

Stian Haugan var i helga i Sverige for å kjøre de to første rundene i det svenske bakkeløpsmesterskapet! -Det var den tøffeste og mest utfordrende bakken som jeg har kjørt på mange år, sier Stian. Utrolig krevende og på grushjul som jeg ikke har hatt på bilen på tre år. Svenskene kjørte “fletta” av oss to norskene, sier han. Stian har faktisk ikke sett så RÅ bilkjøring i bakkeløp på mange år! Blant annet målpasseringen til de beste svenskene, var til å ta av seg hatten for, sier Stian. Men når det er sagt så var svenskene der og kjørte også ifjor, så de kjente til bakken og ga alt de hadde.

Hele 5 biler kjørte ut og ble skikkelig vrak, mens Stian og Olav hadde neste helgs kjøring i tankene og satset nok ikke over evne! På lørdag ble Stian nr. 7 og Olav nr. 8 og da var de vel 1 1/2 sekund etter de beste svenskene. På søndag nærmet de seg mye i tid, men så kom regnet og ødela en del. Siste omgangen hadde Stian ei 2. tid som han var meget godt fornøyd med, men pga regnet så klarte ingen å kjøre ned tida fra 1. omgang. Så resultatet på søndag ble at Stian ble nr. 6 og Olav nr. 7. -Dette har vært utrolig god trening for meg, sier Stian, som håper på at alle uhell er over for iår.

Dette året har det vært maks med uhell og uforklarlige ting som har hendt og det kunne godt skikkelig ille i Sverige da det faktigst begynte å brenne i dynamoen da vi skulle på teknisk. Takket være at Stian satt i bilen så gikk dette bra! Da fikk vi raskt kontroll på det og fikk begrenset skaden. Som alltid blir vi tatt godt imot av svenskene, så det har vært en hyggelig men også en strevsom tur, sier Stian