Dennis Olsen norgesmester for fjerde gang

Dennis-Olsen-51-150
Dennis Olsen norgesmester for fjerde gang

Karting

Dennis Olsen (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og har egentlig avsluttet sin gokartkarriere for å kjøre Formel Renault. I helgen stilte han allikevel opp i gokart NM på Eggemoen og stakk av med sin fjerde NM tittel. – Dette var utrolig gøy. Jeg har aldri kjørt løp i den raskeste klassen og var spent på hvordan dette kunne gå. Jeg lovet før løpet at jeg skulle gi alt jeg kunne, og det var deilig å kjøre først over mål – sier en Champagnevåt og glad Dennis. 17 åringen fra Våler har gjennom de siste 11 årene vært en av verdens beste gokartførere og en del av Junior Team Norway`s landslag og NBF`s elitesatsing. Høsten 2011 fikk han også sjansen av Red Bull Racing` satsing på unge talenter og trener jevnlig hos F1 teamet.

Allerede under den første treningen fredag var han raskest, men ble allikevel slått av Tore Valvik med 0,05 sekund i kvalifiseringen, og startet som nr to i de innledende heatene. Dennis vant både det første og andre innledende heatet. I det tredje heatet tok han starten og ledet, men fikk en dytt i første runde og ramlet ned til en femteplass. Etter noen heftige forbikjøringer tok han seg i mål på en andre plass bak Tore Valvik. Steffen Lundanes og Kenneth Østvold fulgte på plassene bak. Etter de innledende heatene var kjørt og poengene beregnet startet Dennis i Pole Position i prefinalen og vant denne. I den 30 runder lange finalen var han først ut av starten, ledet finalen til mål og kunne sikre seg sin 4. NM tittel i gokart. Teamkamerater hos Energy Norway, Kenneth Østvold tok sølv mens Tore Valvik stakk av med bronse.

– Jeg er veldig stolt av NM gullet og jeg måtte gi alt jeg kunne for å holde de andre unna. Jeg elsker utfordringer og de ga meg en skikkelig kamp til siste meter. Å kjøre en så heftig gokart med tette fighter i stor hastighet gir meg god trening og du skal ikke se bort ifra at jeg stiller opp i flere løp fremover. Dette var skikkelig gøy, sier en blid Dennis. Vålergutten har også vist at han takler overgangen til Formel bil svært godt. Av de 48 bilene som har deltatt i Formel Renault Mesterskapet ligger han på en oppløftende 3. plass i sin debut sesong og forbereder seg til neste løp i Tsjekkia siste helgen i august. Even Management står bak satsingen og er fornøyd med at Dennis fortsetter å prestere som han gjør.

– Som en del av treningsopplegget er gokart en av aktivitetene for våre utøvere. Med Dennis` erfaring i gokart drar vi godt nytte av hans kunnskaper og kjører jevnlig treningssamlinger med våre utøvere. Å kunne ha med seg en av de aller beste på dette er verdifullt for oss. Vi gratulerer Dennis med nok en NM tittel – sier Manager Erik Veiby.