Marcus Påverud debuterer i Lamborghini Super Trofeo

Etter mer en ni måneders pause fra aktiv konkurransekjøring blir det endelig debut for Marcus Påverud i Lamborghini Super Trofeo på Misano-banen i Italia neste helg (7-9.august). 20-åringen fra Lier skal kjøre for det tyske teamet Leipert Motorsport og får 23-årige Sebastian Balthasar fra Tyskland som makker i bilen.

-Vi har testet på Spa Francorchamps og Nürburgring, men da hadde det gått åtte måneder siden jeg sist satt i en racerbil. Det føltes veldig rart og jeg måtte bruke endel runder bare på å venne meg til hastighetene og få rytme i kjøringen. Lamborghinien er også en god del raskere enn den GT4-Mercedesen jeg har kjørt de to siste sesongene, så det var ganske utfordrende å få den rette «feelingen», sier Marcus Påverud.

Marcus og hans tyske makker Luci Trefz vant ProAm-mesterskapet i European GT4 Series med en AMG Mercedes GT4 i 2019. Nå går han ett trinn videre opp på karrierestigen, med ny bil og i tillegg en ny teamkamerat. Lamborghini Super Trofeo er verdens raskeste såkalte «merkemesterskap», der teamene kjører med identiske Lamborghini Huracan-biler med 620 hestekrefter. Rundt 40 biler skal delta i det internasjonale mesterskapet, og førerne representere i overkant av 20 nasjoner.

-Jeg er ikke helt uten løpserfaring med Lamborghinien i og med at jeg deltok i et 24 timers løp i Dubai i januar 2019 for Leipert Motorsport med forrige generasjon Lamborghini Huracan. Super Trofeo-bilen er ganske lik, men dette blir likevel annerledes i og med at løpene har en varighet på 50 minutter og tempoet blir mer som i sprintløp, sier Marcus.

Sesongen i Lamborghini Super Trofeo starter tre måneder senere enn opprinnelig planlagt på grunn av corona-pandemien, men arrangøren Stephan Ratel Organiasation (SRO) har klart å stable på beina fem løpshelger, der også GT3 og GT4 skal delta.

-Super Trofeo er prestasjonsmessig steget mellom GT4 og GT3, og Lamborghini deltar også med flere biler i GT3-mesterskapet. Min målsetting er å gjøre det så bra i Super Trofeo at det kan åpne seg muligheter til å kjøre GT3 innen et eller to år, og jeg har allerede fått gode kontakter innad i Lamborghini-fabrikken. På lengre sikt har jeg en drøm om å kjøre 24 timers løpet på Le Mans, sier Marcus Påverud.

Lamborghini-mesterskapet har omtrent samme format som European GT4 Series, der Marcus deltok i fjor. Hver løpshelg skal det kjøres to løp med 50 minutters varighet. Det er to førere på hver bil og førerbytte halvveis i løpene. Sebastian Balthasar, 23-åringen som blir ny teamkamerat for Marcus denne sesongen, har først og fremst erfaring fra formelbiler, blant annet GP3 som tilsvarer dagens Formel 3-biler. Marcus og Sebastian blir en av de yngste førerduoene i Lamborghini Super Trofeo, men teamsjefen Marcel Leipert har tro på at disse to kan hevde seg blant de beste i mesterskapet.

-Det føles veldig usikkert akkurat nå, for etter lang corona-pause og minimalt med testing vet vi ikke helt hvor vi står. Jeg føler en blanding av nervøsitet og glede foran sesongstarten på Misano, men det er en bane jeg liker godt og har mestret bra tidligere, så forhåpentligvis skal vi være konkurransedyktige, sier Marcus.

Trening, kvalifisering og løp i Lamborghini Super Trofeo kan følges med live timing. Løpene sendes også Live på nett-TV på www.gt-world-challenge-europe.com.

Tidskjema for Runde 1/2 på Misano:

Fredag 7.august

14.40-15.40       Lamborghini Super Trofeo Fri trening 1

20.05-21.05        Lamborghini Super Trofeo Fri trening 2

Lørdag 8.august

14.20-15.10       Lamborghini Super Trofeo Kvalifisering

20.45-21.25       Lamborghini Super Trofeo Race 1  (LIVE TV)

Søndag 9.august

13.20-14.10       Lamborghini Super Trofeo Race 2 (LIVE TV)

LAMBORGHINI SUPER TROFEO 2020 – TERMINLISTE

7-9. august                       Misano, Italia                  

4-5. september               Nürburgring, Tyskland

9-11. oktober                   Barcelona, Spania

20-24. oktober                Spa Francorchamps, Belgia

13-15. november            Paul Ricard, Frankrike