Fra mega krasj til seier i NM runde

Foto: Jørn Pettersen

For 9 måneder siden var Knut Eirik Knudsen med i en av motorsportens største krasjer, hvor det startet å styrtregne og 13 biler samlet seg i enden av en strekke og bilen ble totalvraket.

Denne helga var det klart for en veldig forskjøvet NM start ettersom covid-19 har stormet landet. Her var ambisjonen å vinne selv om han stilte med en bil som ikke egentlig er konkurransedyktig i dette feltet. Grunnen til dette er at bilen går i en merkes cup i Danmark og ikke er bygd for å kjøre GT 4 i Norge.

NM helga startet bra for Knudsen hvor han kjørte inn til en 2. tid på tidskjøringen. Dette betyr at han startet som nummer 2 i helgen sitt først av tre løp. Derimot skulle Knudsen få kjenne på at han ikke hadde en konkurransedyktig bil under det første løpet og falt ned til en 5. plass. Under løp nummer 2 skulle Knut Eirik igjen starte som nummer 2, ettersom de 6 første fra løp 1 blir snudd på hodet. Heldigvis for Knudsen begynte det å regne før det andre løpet, noe som vil redusere forskjellene på bilene. Dermed klarte Knut Eirik å beholde andreplassen og årets første pallplassering var et faktum. Videre skulle det vise seg at det var i løp 3 det store skulle skje. Her startet Knudsen som nummer 5, etter at de snudde de 6 første fra løp 2. Men det skulle ikke stoppe Knut Eirik. Han tok for seg en bil etter en annen og etter runde 4 hadde han en ledelse og kjørte uforstyrret i mål til årets første seier, løpets raskeste rundetid og NM ledelse.