NM-gull og seier i Simracing Grand Prix

Hele laget samlet

Knallsterk TeamEVEN innsats i simracing i dag. Benjamin Fuglesang ble norgesmester og Karl Peder Nordstrand tok sin første seier i Simracing Grand Prix. – En helt utrolig laginnsats, det er bare å ta av seg hatten for hva disse ung-gutta har fått til, sier sportssjef Roy Snellingen.

I sterk konkurranse med norgeseliten innen simracing denne vårsesongen, ble det 13-åringen Benjamin Fuglesang som til slutt ble norgesmester i simracing. I debutsesongen, og etter totalt 4 kjørte løp, kan EVEN management sjåføren vise til hele 3 pallplasser. – Akkurat nå er jeg bare så glad, sa Benjamin etter målgang. Jeg har trent masse, og med god hjelp fra TeamEVEN og Tommy Østgaard, så var det mulig å bli norgesmester på første forsøk! Er utrolig fornøyd!

Karl Peder Nordstrand tok tidlig ledelsen i løpet, beholdt den helt til mål, og tok dermed sin første seier i NM. Med Glenn Key på bakskjermen hele løpet, holdt Karl Peder hodet kaldt og konkurrentene bak seg. – Veldig deilig å avslutte med seier, sier 12-åringen. Jeg kjempa hardt hele veien, og holdt hodet kaldt. Jeg visste jeg ikke kunne slakke av, og sto på gassen hele tida. Glenn var helt rå bak meg og pusha som bare det, veldig glad for at jeg beholdt roen hele løpet! 

Det var sterk kjøring også fra Oskar Biksrud (12) og Dennis Bjerke (13), som ble henholdsvis nummer 4 og nummer 7 i det siste løpet. Totalt ble de nummer 4 og 9 i NM. Ole Christian Veiby kjørte inn til 9. plass i løpet i dag, mens Andreas Mikkelsen måtte bryte i b-finalen.

EVEN management startet opp med prosjektet Next Generation i fjor, og i desember ble de 4 junior-utøverne presentert. I januar 2020 startet simracing-treningen for fullt, og Sportssjef Roy Snellingen er både stolt og imponert over framgangen. – Jeg føler meg så heldig som får lov til å jobbe i EVEN, og jeg vil takke hele EVEN for innsatsen, både utøvere og foreldre! For ett lag vi er! Gruppe-dynamikken er helt rå, med spennet fra de 4 juniorene til de 2 senior-utøverne. Alle lærer av alle. I tillegg har vi med oss Tommy Østgaard, som leverte ett helt rått resultat selv i VM i går. For ikke å glemme foreldrene som er noen fantastiske støttespillere. Jeg er så imponert over alle disse gutta og hva de har klart å få til på bare noen få måneder. Hvem hadde vel trodd at en av de skulle vinne NM allerede i år, når vi lanserte dette før jul i fjor!?

Resultat sammenlagt Simracing Grand Prix 2020 (Norgesmesterskapet):

1 Benjamin Fuglesang, TeamEVEN, 427p

2 Carl Fredrik Hersoug, 425p

3 Glenn Key, 420p

4 Oskar Biksrud, TeamEVEN, 401p

5 Emil Heyerdahl, 374p

6 Espen Erlandsen, 340p

7 Kenneth Gulbrandsen, 315p

8 Karl Peder Nordstrand, Team EVEN, 304p

9 Dennis Bjerke, Team EVEN, 290p

18 Ole Christian Veiby, Team EVEN, 179p

74 Andreas Mikkelsen, Team EVEN, 20p