Bilsportforbundet hedret utøvere: Tre nye gullratt utdelt

Autoteknikk-375-2

Martin Ellegård, Asgeir Taraldsen og Dennis Hauger er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sine resultater i bilsporten.

Fra venstre: Martin Ellegård, Asgeir Taraldsen, NBFs president Per Madsen og Dennis Hauger.

Rundt 35 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen i Oslo onsdag kveld. Under kvelden kunne tre nye medlemmer innta den eksklusive klubben, og motta sine Gullratt av NBFs president Per Madsen. Det var Martin Ellegård (23) fra Våler i Østfold, Asgeir Taraldsen (41) fra Trondheim samt Dennis Hauger (16) fra Aurskog.

Her ReserveDELER24.Co.No

Dennis Hauger, som kjører for NMK Aurskog-Høland, er den nest yngste som noen gang har fått Gullrattet. Hans navnebror Dennis Olsen var 15 år da han fikk utmerkelsen i 2011.
Til tross for sin lave alder har Dennis Hauger oppnådd en rekke gode resultater og ikke minst anerkjennelse internasjonalt. Han fikk fabrikkskontrakt som gokart-fører allerede som 12-åring. De to siste årene har han kjørt formel 4, og 2019-sesongen var fantastisk. Dennis vant det italienske mesterskapet suverent. Han ble rett og slett historisk for ingen har tidligere vært mer suveren i dette mesterskapet enn den 16 år gamle nordmannen. I tillegg endte han på en andreplass i det tyske mesterskapet. Totalt kjørte han 42 finaler i fjor, vant 18 av dem og var på seierspallen i 26.

Asgeir Taraldsen, som representerer NMK Melhus, har vært med i toppen av sin klasse i norsk rallycross i en årrekke. I 2019 hadde han full klaff og tok NM-gull både i rallycross og i bakkeløp i klassen supernasjonal inntil 1600 ccm med sin Renault Clio. Totalt har han 14 NM-medaljer i perioden 2004 til 2019.

Martin Ellegård kjører for den driftige klubben KNA Varna og har vært med i gokart i en årrekke. Han har vært på pallen hele 12 ganger i Norgesmesterskap og norgescup. Han tok NM-gull i klassen X30 i 2019 og han vant også X30-cup.

Kim-Steinholt-1-2018