FANTASTISK NM ÅPNING FOR ANDERS GRØNDAL I SIGDALSRALLY!

Det var tidenes største startfelt i klassen for de raskeste bilene R5 med hele 15 biler til start. Men en profesjonell VM kjører to svenske verdensmester i rallycross i spissen foran hele Norgeseliten og ytterligere flere Svenske førere. Det var 87 biler til start i Sigdalsrally.

Tross mildvær kunne arrangøren NMK Modum og Sigdalsrally by på gode islagte vinterveier med snøkanter.

Anders hadde store problemer før løpet da servo på styringen og en clutch røk på test før løpet. Test måtte avbrytes og kun en kjempejobb av mekaniker teamet natt og dag gjorde at Anders og kartleser Marius Fuglerud kom til start i teamets Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline.

Gutta startet bra og på dagens første ss var de kun 2 sek bak VM fører Mads Østberg. De fortsatte å holde et høyt tempo da gutta måtte holde unna for Frank Tore Larsen også han i Ford Fiesta R5. Det var bare ca 6 sekunder som skilte de. Det ble etter hvert stor luke bak Mads, Anders og Frank Tore. På løpets lengste etappe Finnerud var Anders bare 6,7 sek bak VM føreren. Så inn til service var det bare 33,8 sek opp til leder mens Frank Tore var 6,3 sek bak. Men på ss 6 dro dessverre Frank Tore av og satt fast. Da det var langt tilbake til tredjemann var det bare å sette ned tempoet og sikre en sterk annenplass i NM åpningen. Anders valgte også og ikke gå fullt inn på Power stage og dra av for en sikker annenplass. Allikevel klarte de andre tid også på Powe stage og ekstra NM poeng.

Neste løp er Rally Finnskog 1.februar, men da er arrangøren avhengig av et kraftig væromslag.

Foto: Simen Hagen / Park Ferme