Trøblete avslutning på en tøff sesong

Kim-Steinholt-1-2018

Munthe-Kaas (35) fra Nesodden hadde høye forventinger til den siste VM-runden i Formel 2 forrige helg. Forventningene økte etter å ha satt rundetid som topp to under samtlige treninger, og Tobias kvalifiserte seg til fjerde startspor.

Hele sesongen har vært preget av sterke rundetider under trening og kvalifisering for nordmannen, men resultatene har uteblitt under selve løpene. Under løpet i Abu Dhabi lørdag fikk han tekniske problemer da servostyringen plutselig sluttet å virke. Han fortsatte å kjøre, men måtte gi seg før løpet var ferdig. – Nytt teknisk reglement i år gir mer krefter i motoren, som krever større propell som igjen gir mer belastning på servostyringen. Jeg fortsatte så langt jeg kunne uten servo, men måtte gi tapt mot kreftene før løpet var over, sier Tobias.

Her ReserveDELER24.Co.No

Mangel på gode treningsfasiliteter skaper utfordringer for den norske utøveren. – Det er klart at utøvere og team med gode fasiliteter til trening og testing, som har mulighet til å stress-teste båten vil ha store fordeler. Det er uheldig når situasjoner oppstår under løp, som vi kanskje kunne avdekket hjemme i Norge under kontrollerte forhold, fortsetter han. For de norske utøverne har utfordringer når det kommer til treningsfasiliteter. Det finnes kun én permanent bane å kjøre på i Agder, men med støybegrensninger er det ikke fritt frem for de norske å få testet utstyr eller få kjøretrening i den grad de trenger for å ha gode forutsetninger internasjonalt.

– Jeg er veldig stolt av teamet jeg har med, sier Tobias. Det er en kompetent gjeng med årevis av kunnskap og erfaring, og vi jobber godt sammen. Frustrasjonen har vi selvfølgelig følt på alle sammen, når vi har vært så nære, men ikke fått resultatene vi har ønsket og trodd på.
Vi kjemper mot team med store budsjetter, og viser at et lite privat team fra Norge kan ha fart nok til å hevde seg i VM-sammenheng.

Autoteknikk-375-2

En utøver ble tatt for motor-juks og ble diskvalifisert under årets siste VM-løp forrige helg. -Det er godt å se at reglene blir håndhevet og at det er fokus på rettferdig racing i serien. Nå skal vi bruke vintermånedene godt slik at vi kan fortsette progresjonen neste år, og få til gode resultater i løp også, avslutter Tobias Munthe-Kaas.

Foto: Chris Davies