Optimal oppladning før årets siste VM-løp i Abu Dhabi

Tobias Munthe-Kaas (35) fra Nesodden har ikke begynt å tenke på årets julegaver. Før denne uken er omme er nemlig årets siste VM-poeng i Formel 2 delt ut i Abu Dhabi, og han fokuserer på å ta flest mulig poeng for å nå sin høyeste plassering i VM-serien noensinne.

– Før sesongen hadde vi nok pallplass i tankene sammenlagt, men vi jobber oss igjennom ett og ett race, og dette er intet unntak. Vi kommer til å gi det vi har for å ta mest mulig poeng – gjerne på toppen av pallen, smiler Tobias lurt. Dette er siste av totalt fem løp i verdensmesterskapet.Abu Dhabi er ingen ukjent destinasjon for nordmannen, Tobias har tidligere kjørt Formel 4 her før han gikk opp til den nest største klassen innen rundbane båtsport.Her ReserveDELER24.Co.NoDessuten har han fulgt Formel 1-løp her siden 2007, og heiet på sin mentor Marit Strømøy. Denne gang er det han som skal forsere den lange banen, og kjempe mot 19 andre utøver, fra 12 nasjoner. Med seg har han Marit Strømøy på radio, som skal være hans ekstra øyne, sjefsmekaniker Andrea Colombo, Pål Steven Kolstad og Filip Ringkvist.

– Vi har forberedt oss godt. Båten ble gjennomgått til hver minste detalj, før den ble sendt med container for seks uker siden. Den siste tiden har jeg brukt til fysisk trening, og kontakt med eksisterende og potensielle sponsorer.
Nå skal jeg avslutte oppladningen med å feire det siste året sammen med gode venner og sponsorer, og få påfyll på motivasjon før et tøft løp.Autoteknikk-375-2Årets sponsorjulebord

Mange av teamene i serien har store budsjetter, driftet av sjeiker og båtkonstruktører. For Tobias og teamet hans har satsningen internasjonalt vært helt avhengig av norske sponsorer, og interesse fra det lokale – og nasjonale næringslivet. – Vi er helt avhengig av at den flotte gjengen med sponsorer heier på oss og hjelper oss mot målet om å bli verdensmester, sier Tobias. Derfor er det ekstra hyggelig at kvelden før avreise skal tilbringes med nettopp disse, på Strømøy Racings årlige julebord for sponsorer, familie og venner på Wallmanns i Oslo. Det er hyggelig å kunne bidra til at våre sponsorer kan møtes, og skape business for hverandre, samtidig som vi kan vise litt mer av årets sesong i bilder og historier, avslutter Tobias.

Kvalifisering fredag 6.12 fra klokken 12.30 norsk tid
Løpet går lørdag 7.12 klokken 12.30 norsk tid

Foto: TMK-Racing

Kim-Steinholt-1-2018