Talenter testet formelbil

Baneracing

Det norske formelteamet, Team Greenpower organiserte en prøvedag for Formel Nordic på Rudskogen, og flere håpefulle fikk prøve seg.

17 sjåfører var påmeldt til testdagen til Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter denne november morgenen. Tross i at det var både minusgrader og snø i luften stoppet ikke det teamet, som for andre året gjennomfører en testdag med formeltesting for interesserte.

– Vi gjennomførte en veldig god prøvedag selv om vi hadde noen utfordringer med at vi er i november. Totalt fikk 17 sjåfører testet vår Formula Nordic-bil og vi har stor tro på at klassen skal bli større den kommende sesongen, sier Team Manager, Marius Gjevik i Team Greenpower.

Unik følelse
De 17 utøverne som testet Formel Nordic kommer fra ulike motorsportgrener. Her var det utøvere fra gokart, rally, drifting, men også utøvere fra helt andre idretter. Ei av de som fikk teste formelbil var Malin Karlsen. Hun er ei av de fremste i radiostyrt bilsport i verden med lang erfaring fra racing i Europa, Amerika og Asia med topp 5 i EM og flere topp 10 resultater internasjonalt å vise til. Hun er vant til å stå på god avstand og styre bilen, men i dag skulle hun sitte oppi selv.

– Dette var en helt annerledes opplevelse enn det jeg er vant med. Alle inntrykkene fra fartsfølelsen, lydene av mekanikken og g-kreftene gjorde virkelig inntrykk. Mye mer enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Med tanke på at jeg hadde minimalt med erfaring fra bare noen testdager i karting på forhånd hadde jeg litt nerver og sommerfugler i magen, men synes selv det gikk over all forventning. Dette var definitivt noe av det råeste og morsomste jeg noensinne har gjort og er nå helt øverst på lista mi over mål for fremtiden. Bilsport og baneracing spesielt er noe jeg absolutt kunne tenke meg å satse på fremover, forteller Malin oss.

Stor opplevelse
Et annet motorsporttalent som fikk prøve seg i Formula Nordic-testen var årets sølvvinner i NM Formula Basic, Rolf Adrian Engen. Han ledet lenge NM-runden på Vålerbanen, men på siste runde kom Daniel Kroken seg forbi etter en litt hasardiøs forbikjøring. Kroken mente at de begge var vinnere og ønsket å gi NM-premien som er test med Formel Nordic til Engen.

– Det var utrolig hyggelig og uventet å få testen av Daniel. Dette var en utrolig stor opplevelse for meg. Testen gikk veldig bra, og jeg følte jeg kom ganske raskt inn i bilen på grunn av at jeg har erfaring med Formula Basic, men likevel var det en stor overgang. Dette var et minne for livet, og ikke minst utrolig lærerikt, forteller Rolf Adrian Engen etter testkjøringen på Rudskogen. Nå teller han litt på knappene frem mot sesongstart, og tror muligens han må ta en pause fra bilsporten.

– For min del er nok motorsportkarrieren over for denne gang. Vi er fortsatt litt i tenkeboksen om vi skal ta en sesong til i Formula Basic, men dette koster mye penger. En satsing i Formula Nordic er enda dyrere, men ettersom det gikk såpass bra på testen hadde det selvfølgelig vært morsomt å fått til en sesong der, sier han.

Det var også test av Formula Basic og B-Zero Racing på Rudskogen Motorsenter samtidig med Formula Nordic testen, og Team Manageren er godt fornøyd med at mange fikk testet.

– Vi har hatt igjennom veldig mange som ønsket å teste de tre motorsportgrenene vi i Team Greenpower tilbyr. Vi hadde i tillegg til 17 i Formula Nordic 11 stk. som prøvde Formula Basic, også var det seks som prøve vår bil i B-Zero Racing. Nå må utøverne hjem å finne ut om dette er noe de har lyst til å satse på fremover, forteller Marius Gjevik, som legger til at pågangen har vært stor. Team Greenpower har mål om å stille med fire filer i Formula Nordic sesongen 2020, og allerede ser det ut som klassen blir vesentlig større enn i 2019.

Foto: Racefoto.se