Team Greenpower til Spa!

Baneracing

Team Greenpower stiller med to biler under 24-timers løpet på legendariske Spa, et internasjonalt og et nasjonalt team.

Det norske racingteamet, Team Greenpower reiser til 24 timers løpet på Circuit de Spa-Francorchamps med to sterke team i B-Zero Racing Scandinavia. De skal blant annet konkurrere i den internasjonale klassen for biler i Citroen C1 Club.

Løpet kjøres 26. og 27. oktober på det som er regnet som en av de råeste banene i Europa. Det er ventet over 200 biler til start i de forskjellige klassene, og forventingene til det norske teamet er å være med i toppsjiktet.

–    Vi sender to sterke lag nedover, og vi gleder oss virkelig til å se hva de får til i løpet. Vi håper å kunne kjempe blant de 20 beste i vår klasse, men det blir tøft når vi regner med at det blir over 200 biler på banen. Sjåførene må være fokusert gjennom hele løpet for et slikt løp vinnes ikke på de første 23 -timene, forteller teamleder Anders Grandahl i Team Greenpower.

Høye forventinger
Team Greenpower sender et team av svært etablerte førere fra inn og utland til Spa. Laget består blant annet av Daniel B. Størkersen som er kjent fra blant annet Porsche Carrera Cup & Formula BMW i Asia og de siste sesongene gjennom flere baneracingklasser både i Asia og Europa. Han ser frem til å være med Team Greenpower til Spa. Han deltok også for Team Greenpower da teamet kjørte 24-timers løp på Silverstone tidligere denne sesongen.

–    Vi har hatt måneder med venting og forberedelser, og nå er vi endelig klare for det krevende løpet på Spa. Dette blir mitt første løp på Spa, så forventningene er store. Vi har et dyktig team, og etablerte sjåfører på laget, så vi håper på et sterkt resultat, forteller Størkersen.

En annen nordmann som deltar på laget er Håvard Kollen som blant annet har kjørt langløp i VLN-serien på Nürburgring denne sesongen, men han har aldri kjøpt på Spa tidligere.

–    Det finnes vel ingen bedre debut på Spa enn i et 24-timers løp, så dette gleder jeg meg veldig til, forteller Kollen.
Håvard hadde en svært stygg ulykke på Vålerbanen i 2016 som har holdt han litt tilbake de siste årene, men i år har han begynt å kjøre litt racing igjen og er glad for å få være med til Spa med Team Greenpower, og han ser frem til en god opplevelse.

–    Som i alle andre langløp så er nok nøkkelen til et godt resultat å holde seg unna uhell, og ha et jevnt og godt tempo gjennom hele løpet. Men første bud blir å fullføre og klarer vi det har vi ambisjoner om å hevde oss på øvre del av resultatlisten, forteller Kollen.
Det eneste internasjonale innslaget på laget denne gang er Reid Harker fra New Zealand. Harker har denne sesongen kjørt Porsche Carrera Cup i Asia, men har også han vært innom mange internasjonale racingklasser gjennom sin karrière.

Siste fører på dette laget blir den nybakte norgesmesteren i Shortcar Eivind Brynildsen, så dette er et lag med mye rutine.

Formula Basic-lag
Det andre laget fra Team Greenpower består av sjåfører fra Formula Basic-klassen og en av de som skal delta for dette laget er 2.ganger norgesmester i Formula Basic, Daniel Kroken. Han ser virkelig frem til å kjøre løp på legendariske Spa.

–     Dette blir en helt uvirkelig opplevelse. Det å kjøre løp på Spa er utrolig. Jeg ser for meg at det blir hardt å holde konsentrasjonen oppe med så mye som kommer til å skje rundt meg. Det kommer til å være mange faktorer som slår inn både dag og natt. Jeg gleder meg virkelig, forteller Kroken. Ketil Thomassen deltar også på laget til Kroken og for han blir det en drøm som går i oppfyllelse.

–    Jeg har alltid ønsket å kjøre løp på Spa, og nå skjer det. I tillegg er jeg veldig glad i langløp, men aldri fått testet det selv så dette kommer til å bli en fantastisk opplevelse. Det å kjøre sammen med Kroken og de andre Formula Basic-førerne blir veldig gøy. Ambisjonen må være å fullføre løpet, også får vi se hva det holder til, sier Thomassen. I tillegg til teamgutta i Team Psynchro skal også Roger Iversen, Dag Wasmuth og Kjetil Kristiansen være med på Basic-laget.

Om B-Zero Racing Scandinavia
Er en nysatsning i lavpris-segmentet av racing og del av Opposite Lock AS sine team i Scandinavia. Fra tidligere har eier Bård Bergsjø gjort store investeringer i racing med oppstart av egen klasse, Formula Basic i 2006, Team Greenpower i 2018 og nå B-Zero racing i 2019/2020. Bergsjø ønsker å fremme racing for alle til en lav kostnad – det er nettopp hva B-Zero Racing er ment til å være. Her kan man komme sammen som en vennegjeng og kjøre en sesong uten å tømme hele «sparegrisen» sier Bergsjø.
Pr i dag har vi bygget klar 13 biler på vårt motorsenter i Vestby og frem mot 2020 sesongen er målet at det skal stå klar 25 biler. Disse kan kjøpes eller leies av vårt selskap Opposite Lock AS.

Vårt store mål for 2020 er å ha vårt eget 24t løp en plass i Skandinavia hvor det kommer andre team fra hele Europa for å kjøre sammen med oss – vi ser derfor på vår deltakelse i utlandet som en god læring.

Bildet: NM-vinner i Formula Basic, Daniel Kroken til høyere og Ketil Thomassen kjører på Formula Basic laget til Team Greenpower under 24-timers løpet. De gleder seg utrolig mye til å kjøre på Spa for første gang.

Foto: Marius Svingen.