VM i Gokart neste for Sivert Møyland!

Karting

Sivert Møyland (20) fra Andebu har etter en fantastisk gokartsesong kvalifisert seg til å delta i VM som kjøres i Napoli, Italia. Sivert sitt talent har blitt lagt merke til av flere de siste årene, og for to år siden ble han hentet opp i teamet til tidligere Europamester Emil Antonsen fra Melsomvik.

Perfekt sesong
I løpet av sju løp hvor de fem beste var tellende så klarte Møyland å vinne seks av løpene denne sesongen i klassen Rotax DD2, en overlegen seier totalt i cupen og en meget verdig vinner av billett til Verdensmesterskapet for å representere Norge.
– Sesongen i år har vært helt perfekt, jeg har vunnet alle løp hvor jeg har kommet til mål. Ett løp ble ødelagt av tekniske problemer, men resten har vi hatt god kontroll på, forteller Sivert.

Helt nye utfordringer
Verdensmesterskapet som kjøres like utenfor Napoli blir en helt ny utfordring for tjueåringen fra Andebu, under dette løpet må alle deltagerne stille med identiske gokarter og trekke motorer. Sivert har kjørt løp i Norge, Sverige og Belgia tidligere, men Italia som er gokartens hjemland blir en ny opplevelse. – Jeg gleder meg helt ekstremt til å kjøre VM, og det er en stor ære å representere Norge. Jeg skal kjøre mot flere som lever av å kjøre gokart, så det blir spennende å se hvor godt vi kan henge med der nede.

Tidligere europamester som teamsjef
Teamsjef Emil Antonsen i Emil Antonsen Motorsport er fremdeles Norges eneste europamester i gokart, og kjørte flere år internasjonalt på det høyeste nivået når han var aktiv. Emil slo virkelig igjennom internasjonalt i 2012, på nettopp banen utenfor Napoli da han selv ble nummer 2 i Verdensmesterskapet. Det å ha med seg en som ble tok sølv i VM på denne banen, og som er europamester er noe som konkurrentene til Møyland ikke har.
– Jeg hadde en lang og god karriere i gokart, nå er det jeg og Terje Flåten som hjalp meg når jeg kjørte som driver et team sammen med fire sjåfører. Sivert har hatt en ekstremt god progresjon de siste årene, og hvis alt går som planlagt så vil han henge med blant de raskeste. Han kan absolutt kopiere mine resultater, og det hadde vært moro å hatt medalje fra VM både som sjåfør og som teamsjef, forteller Antonsen.

Foto: StarDesign