Team Greenpower nær mesterskapstittelen!

Baneracing

Team Greenpower og Edward Sander Woldseth økte ledelsen i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic med to nye førsteplasser på Gelleråsen Arena denne helgen.

Formelfører Edward Sander Woldseth har årets sammenlagtseier i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic i sin hule hånd. Nå trenger formeltalentet bare å komme til mål i et av de to finaleløpene under finalen på Mantorp Park til helgen eller vinne kvalifiseringen.

-Jeg fokuserer bare som om det er en vanlig racehelg. Jeg har ikke vært utenfor banen i år eller vært involvert i krasj, så beholder jeg roen som jeg har hatt denne sesongen, tror jeg det skal gå, men det skal kjøres først. Ingenting er avgjort før vi ser målflagget, sier Oppegård-føreren.
Teamet hadde mål om å sikre mesterskapet allerede under helgens runde på Gelleråsen Arena der Edward kjørte inn til to nye førsteplasser, men en liten taktisk bommert på siste finale gjorde at det ble en femteplass i finale tre og ikke nok poeng til å sikre mesterskapet.

-I finale tre kom vi til start med slicks og oppsett for tørre forhold. Det var fortsatt litt vått på banen. Det var litt frem og tilbake med engineerene, men vi ble enige om at jeg måtte bremse meg forbi på det våte omårdet på banen, så jeg valgte regndekk i siste liten. Bilen var ikke satt opp til våte forhold og vi brente dekkene allerede tidlig i finalen, og jeg måtte bare ta bilen til mål til en femteplass, men alt i alt og med to førsteplasser og enda større ledelse i mesterskapet enn før helgen, så er jeg fornøyd. Nå er det bare å få bilen til mål så er jeg årets vinner i mesterskapet, forteller han.

Edward Sander Woldseth har 367 poeng og har dermed en 51 poengs ledelse til Victor Andersson på andreplass. Tredjeplassen har William Winsth med sine 279. Håvard Hallerud fra Team Greenpower holder fjerdeplassen med sine 229 poeng.

Ny pallplass til Hallerud
Håvard Hallerud gjorde sine saker veldig godt under nest siste mesterskapsrunde i Formula Nordic. Førde-føreren har jevnt og trutt vært på pallen denne sesongen, og under finale 2 på Gelleråsen Arena var han igjen på pallen med en tredjeplass. Han hadde også raskeste rundetid i den finalen, og viser at tempoet virkelig er på plass.

-Jeg er fornøyd med pallplassen, men synes jeg kunne fått litt mer ut av finale 1 og finale 3. Litt uheldig med at vi gamblet med slicks og var 10 minutter unna at det hadde vært en genistrek i den siste finalen. Jeg tar med meg at vi stadig lærer mer om bilen og at vi har hatt et høyt tempo gjennom hele helgen, og satser på å snu litt frustrasjon til noe positivt til helgens finale på Mantorp. Jeg gleder meg, sier Håvard Hallerud.

Team Greenpower stilte denne helgen med to formelbiler på Gelleråsen. Marius Gjevik som er Team Manager for teamet ser frem til en spennende finalehelg.
-Nå går vi rett inn i finalehelgen noe vi ser virkelig frem til. Edward gjorde sakene veldig godt denne helgen, og vi har stor tro på at han sikrer tittelen. I tillegg så viser Håvard veldig god fremgang og finner både fart og stabilitet. Jeg har stor tro på at vi avslutter denne sesongen sterkt. Vi får også et nytt tilskudd i teamet med Daniel B. Størkersen i GT4 som det skal bli spennende å jobbe med, forteller Gjevik.

Team Greenpower`s Emil Heyerdahl i Porsche Carrera Cup Scandinavian har dessverre meldt forfall til finalehelgen på Mantorp Park.

Bildet: Håvard Hallerud. (Foto: Racefoto.se)