Daniel Holten sikret gullet

Rallycross

Daniel Holten sikret gullet under NM-finalen i rallycross på Momarken Bilbane i helgen.

-Det har vært en lang og innholdsrik sesong med både opp og nedturer. Det var derfor svært godt å kunne avslutte sesongen med NM-gull, spesielt etter at vi var så nær i fjor og siden det i år har vært det store målet, sier Daniel Holten, som etter de innledende omgangene allerede hadde sikret gullet før finalene ble kjørte.

-Klarte å holde meg blant de fire-fem beste i innledende omganger, noe som gav andresporet i A-finalen, og siden min verste konkurrent Sivert Svardal ikke var bedre enn nummer syv etter innledende, kunne han ikke ta meg igjen poengmessig og gullet var sikret.

Det ble likevel ikke noen plankekjøring gjennom finalehelgen, og Daniel og teamet hadde forskjellige utfordringer med både bil og oppsett som de måtte jobbe med under løpet. I finalen kom han ut som nummer tre og kjørte seg deretter opp og ble til slutt nummer to.

– Siden gullet at var sikret kunne jeg for en gangs skyld kjøre uten press i finalen, og det var fint, sier han, som gratulerer Team Svardal med sølv og Magnussen med bronse.
– Takker for en kjempesesong og mange fine fighter gjennom hele sesongen.

Også team og støttespillere får takk.
-Må få takke mitt fantastiske team som holder den beste bilen i gang gjennom hele sesongen, og alle folkene rundt meg som gjør det mulig å holde på med å kjempe i NM.

Uoffisielt NM-resultat 2019 Supernasjonal inntil 2000 kubikk:
1. Daniel Holten, NMK Vikedal, 163
2. Sivert Svardal, NMK Konsmo, 154
3. Fredrik Magnussen, NMK Hønefoss, 146
4. Sigurd Erik Egeland, NMK Kvinesdal, 124
5. Anders Bråten, NMK Hønefoss, 110
6. Mathias Kveven Hamre, NMK Grenland, 91

Foto: Rune Johannesen