Årets tredje VM-løp sparker i gang denne helgen!

Båtracing

(Båtsport) Verdenseliten samles denne helgen for det tredje av i alt fem løp i verdensmesterskapet i Formel 2, og i søndagens Grand Prix skal norske Tobias kjempe om verdifulle poeng i serien.

Tobias Munthe-Kaas (35) fra Nesodden har kjørt de nesten 3100 kilometerne til Brindisi syd i Italia med bil og henger. – I dette gamet, hvor vi står mot store team fra emiratene med enorme budsjetter for sesongen er vi helt avhengig av godt samarbeid med partnere fra næringslivet, sier Tobias. Vi er så heldige at vi har fått med oss
SsangYoung på laget denne sesongen, som har gjort den lange kjøreturen behagelig med å låne oss en bil for turen. Dette er det lengste vi reiser med bil og båt på henger, uten å sende utstyr i container.

Alt av utstyr har vært gjennomgått etter forrige løp i Tønsberg første helgen i august, og ny motor er bygget opp av teamet. – Vi har brukt ukene godt siden løpet i Tønsberg, og hele teamet har vært i sving for å fikse småskadene som kom under løpet i Tønsberg. Vi har også bygget ny motor, som vi nå regner med skal gi oss den starten fra brygga som er nødvendig i denne serien. Det er kun små hundredeler som skiller båtene, så det gjelder å ha marginene på sin side, fortsetter Tobias.

Banen i Brindisi er kort, og inne i en havn, noe som gir utfordrende forhold når bølgene slår ut igjen fra kantene rundt. Legg til stekende sol, og 36 grader i skyggen, så blir de fysiske prøvelsene for utøverne ennå større. – Det pleier å bli heftig her, så vi er glad arrangøren har lagt selve løpet sent på dagen. Vi har med noen helt spesielle propeller til denne korte banen, og tror vi skal ha farten inne, også denne gang. Vi har trua!, avslutter Tobias fra Italia.

TMK-Racing