Daniel Størkersen kjørte i helgen et nytt GT Race

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen løp i Thailand Super Series for Earl Bamber Motorsport. Det ble en helg med opp og ned turer. Løpene gikk på den meget gode Chang International Ciruit i Buriram.

Kvalifiseringen var ikke den beste, som gjorde at Daniel og team kamerat Ahmad F. Alam startet det første løpet fra 5 rekke på start griden. Løpene går over 60 minutter, med bytte av sjåfør etter ca halvkjørt race.

Løpet på lørdag gikk meget bra. Ved siden av god kjøring, gjorde teamet de strategisk riktige valgene i forbindelse med sjåfør bytte. Teamet kjørte seg opp til en sterk 3 plass i GTM Pro/Am klassen, samt at de vant Porsche Thailand Sprint Trophy Cup.

Søndagens løp gikk ikke like bra. Etter en periode med safety car, ble det en tur i grusen. Noe som gjorde at de ikke kunne fullføre racet.

Totalt sett ligger nå Daniel og teamet på 1 plass i Porsche Thailand Sprint Trophy Cup og på andre plass i Thailand Super Series i GTM klassen. Og målet er å vinne begge.

Daniel: «Det har vært en helg med store oppturer og ned turer, men totalt er jeg fornøyd. Og er meget fornøyd med å se at progresjonen er så god. Noe som gjør meg overbevist på at vi vil klare målet med å vinne begge seriene. Nå er det bare å forberede seg til neste løp»

Neste løp er i august. Det er det legendariske Bangsaen Street race. Dette løpet går i gate i den lille byen Bangsaen ca 1 time sør for Bangkok. Normalt er det flere hundretusen besøkende gjennom racing helgen. Ved siden av trange gater og høy fart, må man også se opp for apekattene som kommer ned fra trærne for å se på racet. Så dette er det vanskeligste racet gjennom sesongen.

For Daniel går turen videre til Fuji i Japan for å støtte Will Bamber i helgens runder i Carrera Cup Asia.