Veiby går for seier på Sardinia – Rally Italia Sardinia 14 – 16 juni

Rally

Det er gått knapt en uke siden brann-dramaet i Portugal, men Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson er allerede klare for ett nytt VM-løp, det samme er Polo’en. – Bilen er fikset, så jeg er absolutt klar for Rally Italia Sardinia, som faktisk er ett av mine favoritt-løp, vi skal gå for seier,  forteller Ole. 

Dette er tredje gangen Ole Christian kjører VM-runden på Sardinia, og med to andreplasser i bagasjen gleder han seg til å ta fatt på det som kanskje er VM-kalenderens mest teknisk krevende grus-løp. – Sardinia er ett løp jeg absolutt liker! Kjørt det to ganger og ble nummer to begge gangene. I fjor ledet jeg også med over halv-minuttet, men fikk tekniske problemer lørdag kveld og måtte fullføre dagen med bakhjulstrekk. Kjørte allikevel inn til andreplass totalt, og vant over halvparten av prøvene. Alle fartsetappene er omtrent som før, så jeg føler jo at vi kan løpet litt. Er jo egentlig ett favoritt-løp, og det er jo en fordel.

Serviceparken har fått tilholdssted på kaia i kystbyen Alghero, og det kan ventes temperaturer opp mot 30 grader, noe som fort kan bli til 60 grader inne i bilen. Fartsetappene på den idylliske middelhavsøya er smale og dekket av ett lag med sandete grus, så her blir det både tørt, støvete og varmt. Første loopen er gjerne preget av mye road-cleaning og lite «grip», mens det for ettermiddagsloopen forventes mer «grip», så her er det viktig med en god dekk-strategi. I tillegg ligger det gjerne en god del store steiner gjemt under sanden, og trær langs veikanten kan fort ødelegge om man kommer litt bredt i en sving. Lange dager ventes også, lørdag kommer crewet til å være i bilen i nesten 17 timer.

Under den forrige VM-runden i Portugal lå Ole Christian i ledelse da han måtte bryte lørdag etter at bilen plutselig tok fyr inne på en fartsetappe. Fram til da hadde han vunnet 5 av 9 fartsprøver, og fredag kveld var han også raskest R5 bil totalt. – Gleder meg til å ta opp tråden fra Portugal og fortsette den gode jobben vi startet der. Hadde jo en ganske komfortabel ledelse når vi dessverre måtte bryte, og håper virkelig at vi klarer å finne igjen den go’følelsen når vi setter oss bak rattet på Polo’n igjen. Bilen har vært igjennom en ganske stor rebuild og er nå heldigvis klar igjen. 

I VM-sammendraget ligger Ole Christian på en tredjeplass, etter seier i Sverige og tredjeplass i Monte-Carlo. Seieren glapp i Portugal etter en plutselig brann i bilen, men Ole Christian er fortsatt optimistisk. – Hadde som plan å vinne mest mulig løp i år, og vi har jo vist at vi kan, så vi fortsetter med samme målsetting. Vi satser alt, og går for gull igjen!

Foto: Even Management