Har Sandberg funnet vinnersporet?

Baneracing

Nesbuen fra Vormsund, Oskar Sandberg(27) har i 2019 valgt å konkurere i Tyskland og satse på Langdistanseserien VLN og 24 timmeren på Nürburgring.

Etter de 3 første løpene har Oskar, sammen med sine teamførere vunnet alle løpene de har startet. Daniel Zils, Norbert Fischer og Oskar Sandberg er trio´n som har gjort 2019 til en suksess. I VLN mesterskapet har de vunnet 2 av 2 løp, hvor begge har hvert en stor utfordring i henhold til været.

Er dette sesongen hvor alt skal klaffe? Så langt ligger Oskar på en 4. plass av 500 førere totalt i VLN. Målet er selvfølgelig å ende opp på en 1. plass i det totale VLN mesterskapet.

-Vi har jobbet hardt foran 2019 sesongen, og det har betalt seg bra så langt, med 2 seiere av 2 mulige ser ting bra ut. Vi har ett bra team i ryggen, Adrenalin Motorsport har gjort en god jobb og vi førerene har gjort jobben vår og da klaffer det tilslutt, kommenterer Oskar.
Oskar har i 2019 valgt og kjøre en mindre Porsche Cayman, dette er kun med tanke på mesterskapsmulighetene, mulighetene for raskere biler var der men da uten mesterskapssjangser.

-Mesterskaps tabellen fungerer slik at jo mer startere det er i klassen, jo mer poeng får man i tabellen, og i V5 som Porsche Cayman klassen heter er det mellom 10 til 15 startende til hvert av de 9 løpene.

I tillegg har Trio´n kjørt 24 timmers qualifiseringsløpet sammen med en fjerdemann, Yannic Fübrich. Her klarte de 4 førerene og vinne med god margin. 1 runde foran neste i klassen, denne gang med en BMW M240 Racingcup bil.

-Vi stilte til start i 24 timmers qualifiseringsløpet for å teste, vi hadde favoritstempelet, men vi ville gjerne finne ut at alt stemte, som det gjorde. Vi forventer hardere konkuranse i 24 timmeren som går i slutten av Juni. Nürburgring Nordschleife på natta er som en drømmeverden, det gir en sikkelig challenge, her kan man vise hva man er god for, sier Oskar.

Oskar Sandberg vant sin klasse i 2017, i 2018 kjørte han for Toyota Motorsport og endte på en 3. plass i klassen. I 2019 er målet og vinne den prestisjetunge BMW Cup klassen, men han blir ikke den eneste norske i denne klassen. Det er 2 til som kommer fra Norge, sterke konkurenter for Oskar. Inge Hansesætre og Sindre Setsaas debuterer i 24 timmersløpet nede i Tyskland, i nettopp BMW Cup klassen.

Foto: Racepix