ANDERS GRØNDAL TOTALVANT NM RUNDEN AURSKOG-HØLAND RALLY!

Rally

Drammenseren Anders Grøndal vant NM runden Aurskog Hølandrally med sin kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Ekstra morsomt for Marius som fikk sin første totalseier i NM.

Gutta stilte som vanlig opp i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var svært tøffe forhold på de raske veiene i regnværet da det var 60% grus og 40% asfalt. Men Anders og Marius tok ledelsen fra første fartsprøve og ledet fra start til mål. De vant hele 6 av 10 fartsetapper og på de 4 andre var de nummer to.

FLAKS

Men på den ene prøven kunne det vært slutt for Anders og Marius. De kom altfor raskt inn mot en sving, dro av veien og snittet noen trær slik at barken på treet ble borte. Anders holdt hodet kaldt og kom seg videre etter et tidstap, men klarte allikevel å vinne fartsetappen.

Dette var en herlig seier, sier Anders som tok sin første totalseier i NM etter den stygge krasjen på rally Hedemarken i September i fjor. Anders tok i april sitt NM gull nummer 15 da han vant NM i bakkeløp. Nå kan det også lykkes i rally NM da han med dagens resultat rykket opp på en andreplass i NM sammendraget.

Det var Frank Tore Larsen og Morten Erik Abrahamsen som tok andreplassen 6,8 sekunder bak. Også de i en Ford Fiesta R5. De to Buskerud førerne var i en klasse for seg blant de 60 startene. Siste pallplass tok Kenneth Johnsrød og Dyre Erling Fredriksen som også kjørte Ford Fiesta R5. De var 52.8 sekunder bak Anders og Marius.

Bernt Kollevold fra Lierskogen vant klassen for eldre firehjulsdrevne biler i sin Mitsubishi EVO9 og tok en sterk 4.plass totalt.