Veiby er klar VM-rally på grus, Rally Portugal 30 mai – 2 juni 

Rally

Med seier fra Rally Sørland i bagasjen er det en optimistisk Ole Christian Veiby og kart-leser Jonas Andersson som reiser til Portugal for årets 7 VM-runde, og deres første VM-løp på grus med Polo’n.

– Jeg gleder meg skikkelig, Rally Portugal blir nok ett bra rally!

Rally Portugal blir det første VM-løpet som kjøres på grus med Polo’n for Ole Christian. Men med ett par test-dager før løpet og seier på Rally Sørland, er Kongsvinger-gutten klar;

– Har fått kjørt litt på grus, både litt test ogRally Sørland. NM-runden på Sørlandet var bra, der viste vi bra speed. Selv om underlaget der er ganske hardpakket, nesten som asfalt enkelte steder, så har vi fått testa ut grusoppsett. Seier er dessuten alltid godt for selvtilliten, vi er klare for å kjøre på grus! 

Kun to ganger før har Ole Christian kjørt Rally Portugal, begge gangene som junior og i en tohjulstrekker. Både i 2015 og 2016 kjørte Ole Christian inn til femte-plass med en DS3 i JWRC klassen.

– Selv om jeg ikke har fått kjørt løpet mer enn to ganger før, så har jeg vært der på gjennomkjøring, så føler at jeg kjenner prøvene ganske bra. Også er det bare nye prøver på fredag, og det er jo bra for oss at det er nytt for alle. Prøvene er ganske røffe, og de er nok ganske oppkjørte når vi kommer på andre gjennomkjøring, så det blir en balanse mellom å kjøre fort og ta vare på bil og dekk. 

Etter tre kjørte VM-løp ligger Ole Christian på en tredjeplass sammenlagt i WRC2-klassen. Han ledet klassen totalt etter Rally Sverige, og med ett godt resultat i Portugal er ledelsen innen rekkevidde;

– Vi går alltid for en plass på pallen, men det er ett stort start-felt i Portugal og mange gode sjåfører. Målet er allikevel topp 3, og gjerne seier, sånn at vi kan ta tilbake ledelsen sammenlagt i WRC2. 

Hele 23 biler står på start-lista i WRC2-klassen, hvor vi denne gang også finner nordmannen Henning Solberg.  

Løpet starter med 3 helt nye fartsprøver som kjøres to ganger fredag. Dagen avsluttes imidlertid med en kort prøve på rallycross-banen Lousada, som er kjent fra før. Både lørdag og søndag kjøres på kjente veier, og løpet avsluttes med den berømte Fafe Power Stage, kjent for utallige tilskuere og ett heftig hopp.

Foto: Even Management