Daniel Holten klar for ny poengjakt

Rallycross

Daniel Holten ligger på fjerde plass i rallycross NM etter første runde, og gjør seg nå klar til den andre som går på Bollandsmoen på Melhus til helga.  Før den er han kritisk til det nye poengsystemet som er innført i NM.

Mens Daniel Holten ble nummer fem i den første runden på Konsmo, rykket han opp til en fjerde plass i sammendraget. Det er noe av dette han nå er kritisk til.
– Slik det nye poengsystemet er blir ikke det viktigste å vinne finalen lenger, sier han, og forklarer dette med at mens det bare ett poeng som skiller mellom første og andre plass i finalen, er det tre poeng som skiller første og andre plassen i de innledende omgangene.
– Dermed er det mest poeng å hente i de innledende omgangene. Jeg syns det blir helt feil, men når NM-reglementet er slik må vi bare kjøre etter det.

Banen på Melhus kjenner Daniel godt,  og det var også her han kjørte sitt aller første rallycrossløp, et løp han vant.
– Totalt har det blitt tre løp på Bollandsmoen. En kjekk bane som passer meg bra, og nå håper jeg å kan gjenta suksessen fra første gangen jeg kjørte der.

Rallycrossbilen er klar igjen.
– Bilen fungerte egentlig veldig bra på Konsmo i første runde og jeg kom meg gjennom uten særlige skader på den. Nå har det bare vært litt service og sjekk så er den klar igjen, slutter Daniel Holten.

NM-stillinga etter første runde:
1. Fredrik Magnussen, NMK Hønefoss, 31
2. Sigurd Erik Egeland, NMK Kvinesdal, 30
3. Per Magne Røyrås, NMK Kvinesdal, 30
4. Daniel Holten, NMK Vikedal, 27
5. Anders Bråten, NMK Hønefoss, 24
6. Morten Nordbø, NMK Aust-Agder, 19

Foto: Rune Johannesen