ANDERS GRØNDAL HISTORISK MED FLEST NM GULL I NORSK BILSPORT!

Bakkeløp

Anders Grøndal tok et historisk NM gull i under Norgesmesterskapet i bakkeløp som gikk på OL arenaen til bob og akebakken ved Hunderfossen i Gudbrandsdal.

Det var to NM runder som skulle avvikles over to dager med tre omganger hver dag. Anders kjører i den råeste klassen med firehjulsdrevne rally og rallycrossbiler. Denne gangen kjørte Anders i en lånt Ford Fiesta WRC Valvoline.

Alt fra første omgang på lørdag satt Anders standarden og var overlegent raskeste bil nesten to sekunder foran nummer to. Da skjønte teamet at det egentlig bare var uhell som kunne komme i veien for det historiske NM gull nummer 15. Anders vant også de to siste omgangene med god margin. Raskeste omgangstid gir ekstra poeng. Ny bakke rekord ble det også. Han hadde følgelig en klar ledelse etter første dag.

På andre dag for fortsatte Anders med enda større tempo da bakken også ble raskere og raskere, så det ble nok en gang nye bakkerekorder. Eneste feilene Anders gjorde var i siste omgang da alle de andre kjørte tiden ytterligere ned. To feil som forhindret enda bedre bakkerekord. Allikevel total raskest i den omgangen.

Det var deilig å ha gode marginer fra starten av, sier Anders. Slik at jeg slapp å gi 110% noe som ikke er moro når jeg fikk muligheten til å låne denne bilen.

Anders sine NM gull fordeler seg mellom rally og bakkeløp. I tillegg til 15 NM gull har han 4 NM sølv og 3 NM bronse. Altså 22 NM medaljer som alle er tatt i den største klassen for 4 hjulsdrevne biler.

Teamets kartleser Marius Fuglerud kjørte teamets Ford Fiesta R2 Valvoline og gjennomførte helt greit selv om han satt i førersetet denne gangen. Han hadde ett mål og der var og ikke komme sist og ikke minst å slå tiden til kartleseren i 2018 Roger Eilertsen. Marius klarte begge deler. Men Roger har slått tilbake og påvist at bakken var mye raskere i år i alle klasser. Kanskje Roger får revansje neste år.

NMK Sør Gudbrandsdal gjennomførte et perfekt arrangement i en grom bakke i OL omgivelser med ca 80 biler til start.

Neste løp for Anders er NM runden Rally Sørland som går alt neste helg. Der skal han forsvare fjorårets seier.

Foto Rune Johannesen