NENT Group sender verdens første motorsportmesterskap for kvinner

Motorsport

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret de eksklusive nordiske rettighetene til W Series, verdens første motorsportmesterskap for kvinner. Hvert løp i 2019-sesongen vil bli vist live på Viaplay og på NENT Groups TV-kanaler.

Verdens første sesong av W Series starter 4. mai i Tyskland på den berømte Hockenheim-banen. Det er totalt seks løp i 2019-sesongen, som blant annet vil bli kjørt på baner som Assen og Brand Hatch. I 2020 utvider sesongen seg til seg til ti løp som dekker Europa, USA, Australia og Singapore. I Norden er finske Emma Kimiläinen en av 18 førere (og to reserver) fra 13 land som konkurrerer om hovedpremien på 1,5 millioner dollar.

 – W Series er banebrytende ved at det er det første internasjonale racing-mesterskapet kun for kvinner. Det har vært litt delte meninger om dette, da motorsport ofte blir omtalt som verdens mest likestilte sport fordi kvinner og menn konkurrerer mot hverandre på like vilkår. Ved å innføre en egen kvinneklasse, så bryter man med dette prinsippet. På den annen side er det en kjensgjerning at det er få kvinner i toppen av internasjonal motorsport, og Formel 1 har ikke hatt en kvinne siden 1992. Målsettingen med W Series er å få frem flere kvinner som kan hevde seg internasjonalt, og kanskje komme helt til Formel 1. Og da er det vel slik at «målet helliger midlet», sier Viasports motorekspert Atle Gulbrandsen.

W Series’ intensjon er å bygge en bro for kvinnelige sjåfører slik at veien fra konkurranser som Formel 2, Formel 3 , GT4 European Series og Japan Formel 4 til Formel 1 blir kortere. For å sikre konkurransedyktige løp kjører samtlige sjåfører identiske Tatuus Formel 3-biler med en 1,8 liters turboladet motor.

 – Jeg tror løpene vil bli spennende, og vi vil se noen av verdens aller raskeste kvinnelige racerførere kjøre mot hverandre. Nivået vil være skyhøyt og bilene er helt like, så alt ligger til rette for morsomme løp, sier Gulbrandsen.

Vi er stolte av å være de første som sender W Series i Norden. Denne historiske rettigheten føyer seg inn i porteføljen blant de beste motorsportrettighetene man finner på våre plattformer, sier Anne Tufte, sportsjef i NENT Group Norge.

NENT Groups motorrettigheter omfatter Formel 1, Formel 2, Porsche Supercup, Race of Champions og Formula Renault Eurocup (Norge, Sverige Danmark), samt NASCAR og MotoGP (hele Norden).

– NENT Group er regionens ledende leverandør av motorsportprogrammering, og vår ideelle sendingspartnerkringkastingspartner. Dette er et kjempefint partnerskap for oss. Norden har noen av verdens mest lidenskapelige motorsportfans, og nå kan de også la seg underholde og engasjere i verdens første motorsportmesterskap for kvinner, sier Catherine Bond Muir, CEO i W Series.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) er Nordens ledende underholdningsleverandør. Vi underholder millioner av mennesker hver dag med våre strømmetjenester, TV-kanaler og radiostasjoner, og våre produksjonsselskaper skaper nytt og spennende innhold for medieselskaper i hele verden. Vi gjør livet mer underholdende ved å tilby de beste og mest varierte opplevelsene – fra direktesendt radio og sport, til filmer, serier, musikk og egenproduserte programmer. NENT Group har hovedkontor i Stockholm, og er notert på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ og ‘NENT B’).

Emma Kimiläinen Foto: Colin McMaster LAT Images W Series